Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 4 september 2015

Volg je groepslessen in de sportschool? Dan herken je dit ongetwijfeld

Eigenlijk mogen we niet klagen over de bodypump-, de zumba- en de yogagroepslessen in de sportschool. Maar sómmige groepsles situaties zijn soms wel een beetje ongemakkelijk…

1. Toch betalen als je niet komt

Soms komt er nou eenmaal iets tussen op de planning wat écht op dat ene tijdstip moet waarop eigenlijk je body balanceles gepland stond. Bij veel sportscholen wordt er dan toch een bepaald bedrag in rekening gebracht. Je betaalde je gelukkig nog niet scheel aan je abonnement… Wel dus. Irritant!

2. Wanneer je het duidelijk het allerslechtst doet van iedereen

‘Armen omhoog! Op de step! En links, en rechts! En sneller!’ En dan ook nog op de maat van de muziek graag. Zal je net zien dat je precies je armen omhoog doet en springt als iedereen door zijn knieën zakt. In paniek kun je dan ook de maat niet meer vinden. Een slokje water will help you out.

3. Zweet

Je dacht het toch echt te ruiken bij die move met de armen omhoog. Ben ik het? Of heeft de buurvrouw een douche nodig? Hoe kan je in godsnaam normaal ademen met al die lichaamsluchten om je heen? Kan die ventilatie misschien wat harder? Dank u!

4. De Sjaak afhaak

Gisteren zouden jullie nog samen gaan, vandaag zegt ze last minute af. Maar geen excuses voor jou! Ha! Jij gaat alsnog en laat zien dat jij geen gebrek aan doorzettingsvermogen hebt.

5. De gezichten als je 5 minuten te laat komt

Ben je toch naar de sportschool geracet, staat de zaal op jou te wachten omdat je net iets te laat bent. Snel naar je plek en net doen of er niks aan de hand is dan maar. De volgende keer zal je echt op tijd komen!

6. Als je als proefpersoon wordt gebruikt

Als je instructeur had willen worden, stond je wel vrijwillig voor de groep, natuurlijk. De gedachte dat iedereen naar je kijkt terwijl jij je lichaam in de meest rare standen zet. Pardon, wórdt gezet, is niet heel bevorderlijk voor de uitvoering…

7. Een nalatige voorganger

Gadverdamme. Dat je bij het stretchen al aan je matje vastplakt door het zweet van je de vorige gebruiker had echt niet gehoeven. Doekje, iemand?

8. De fanatiekste van de groep

Het type dat in elke groepsles wel aanwezig is. Ze doet álles goed, beweegt synchroon met de instructeur (die haar ook duidelijk het vaakst een bemoedigend knikje geeft) en tijdens dit alles lacht ze er ook nog breed bij. Daar steek je wel héél bleek tegen af.

Naast de fanatiekeling vind je nog veel meer types in de sportschool. Hier vind je er in ieder geval nog 10 >

Reageer op artikel:
Volg je groepslessen in de sportschool? Dan herken je dit ongetwijfeld
Sluiten