Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 27 jun 2015

Voor ‘t eerst kan haar zoontje (7) naar een feestje

Tricia Rhynold’s is moeder van een zevenjarig jongetje met een zware vorm van autisme. Timothy heeft bij veel kleine dingen hulp nodig en heeft moeite met grote aantallen kinderen om zich heen. Tot nu toe heeft ze iedere uitnodiging voor een verjaardagsfeestje moeten afwijzen, maar deze keer kreeg ze een hele bijzondere.

Dit is de eerste kaart waarin een moeder begrip toont voor de situatie van Timothy. Ze schrijft op haar blog: ‘Deze moeder schreef precies wat ik nodig had zonder dat ik het zelf wist. Mijn zoon wordt namelijk voor veel feestjes uitgenodigd, maar hij kon er helaas geen één bijwonen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel erg dankbaar dat kinderen aan hem denken, maar ik vraag me af of ouders weten wat gebeurt als ik Timothy meeneem. De onderbrekingen, de woede- en de paniekaanvallen. En hoe vreselijk het zou zijn als Timothy dan steeds alle aandacht opeist van de jarige.’

Zijn eerste feestje

Nu kreeg ze echter een hele onverwachte uitnodiging in de brievenbus:

‘Carter zat naast Timothy op school vandaag en hij heeft het altijd over hem. Ik hoop echt dat hij kan komen. We huren een springkussen kasteel met glijbaan en we hebben waterballonnen en waterpistolen.
Misschien kan Timothy wat eerder komen als het te druk is met de hele klas. Laat maar weten hoe of wat, we vinden wel een oplossing.’

Timothy is heel enthousiast en gaat vandaag naar zijn eerste verjaardagsfeestje. En zijn moeder? Die kan er weer voor jaren tegenaan. Want iemand die ze niet kent, die zoveel begrip toont voor haar zoontje heeft haar een nieuwe dosis energie bezorgt.

Mensen met autisme hebben moeite met sociale activiteiten, maar compenseren dat vaak op een ander vlak. Dit autistische meisje kan fantastisch schilderen. Wauw!

Reageer op artikel:
Voor ‘t eerst kan haar zoontje (7) naar een feestje
Sluiten