Renée
Renée Kids 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Op deze leeftijd zou je kind voor het eerst naar de tandarts moeten

Als je moeder wordt, zijn er al zoveel regels waar je je zogenaamd aan moet houden bij het opvoeden van het kind. Het is daarom begrijpelijk dat je niet van ieder detail op de hoogte brengt. Wel belangrijk om te weten: wanneer moet je kind voor het eerst naar de tandarts?

Voor het eerst naar de tandarts

Veel ouders wachten tot hun kind twee of drie jaar is voordat ze voor het eerst naar de tandarts gaan. Nu kan dat waarschijnlijk niet veel kwaad, maar als het aan de experts ligt, komt een kind al veel eerder langs. Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Michigan blijkt dat slechts dertig procent van de ouders op het goede moment komen: als hun kind één jaar is.

LEES OOK: ‘Angst voor tandarts ligt vaak niet aan het kind, maar aan tandarts zelf’

Niet op de hoogte

Van de achthonderd ouders die meewerkten aan het onderzoek was meer dan de helft niet op de hoogte gebracht over het eerste bezoek aan de tandarts. Zij hadden daarom geen idee dat het aan te raden is om al vanaf één jaar te beginnen met een controle. Velen dachten dat het voldoende was om naar de tanden van de kinderen te kijken. Zag het er goed uit? Dan was er waarschijnlijk niets aan de hand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Op deze leeftijd zou je kind voor het eerst naar de tandarts moeten
Sluiten