Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Mind 14 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Voor iedereen die tijd te kort komt: Hier vind je dus extra tijd

Time flies when you’re having fun! Nou, ik heb nieuws voor je; de tijd vliegt sowieso. Ook als je dagen gevuld zijn met dingen die wat minder fun zijn. Mijn ‘to do’ lijst lijkt met de dag langer te worden en ik heb duidelijk uren te kort om alles wat ik wil ook echt uit te voeren. Maar sinds gisterenavond heb ik zomaar een paar extra uren per dag gevonden. Waar? In de la. Ik besloot gisteren namelijk om daar de afstandsbediening van mijn TV in te gooien en hem een avondje niet te gebruiken. Er ging een wereld voor me open.

Daarom hier tien dingen die je kunt doen als je de televisie eens een avondje uit laat.

Gebruik die foto’s!

Blader eens door die honderden foto’s die je met de telefoon hebt gemaakt. Pik de mooiste uit en laat ze afdrukken om ze op een mooie plek in huis te hangen. Zo herinner je jezelf op een grijze dag aan het feit dat je echt een heel leuk leven hebt!

Omring jezelf met kunst

En kunst hoeft echt niet altijd met de grote K. Ook kindertekeningen, stenenverzamelingen of bijzondere souvenirs kunnen kunst zijn. Gebruik je tijd om ze een podium te geven.

Tijd voor een avondje spa

Heb je geen zin, geld of oppas om naar een sauna te verkassen, doe dan een rondje home spa. Ga uitgebreid douchen, smeer je lekker in en knip nou eindelijk eens al die nagels.

Doe aan achterstallig sociaal onderhoud

Bel, skype of app die lieve vriendin die je al veel te lang niet meer gesproken hebt. Of beter nog; schrijf weer eens een ouderwetse brief.

Zoek je kledingkast uit

Pak een vuilniszak en ga echt eens kritisch door je kast heen. Alles wat kapot is, niet past of wat je al een jaar niet hebt aangehad gooi je weg. Een uurtje aanpakken levert je heel veel ruimte in je kast, nog meer ruimte in je hoofd en heel veel nieuwe combinaties op.

Ga een goed gesprek aan met de man

Schenk jullie favoriete wijn in, ga aan de eettafel zitten en práát weer eens echt.
Verboden onderwerpen: de kinderen, het huishouden en geldzorgen.

Luister naar muziek

En dan bedoel ik niet dat je je radio wat harder zet. Spit je cd verzameling door en pak je old time favorite eruit. Kruip dan in je thuispak op de bank en ga dan een lekker potje zitten ontspannen.

Zoek je voorraadkast uit

Dat lijkt oersaai en totaal onbenullig maar je zult beleven hoe zalig het gevoel is als je een opgeruimde voorraadkast hebt.

Maak een avondwandeling

Los van het feit dat je een fijn potje bij de buren naar binnen kunt koekeloeren zal je zien dat je heerlijk slaapt op een portie frisse avondlucht. En die gratis mini workout neem je ook mooi even mee.

Maak een to do lijst voor televisievrije avonden

Want na de eerste ga je dit veel vaker doen!

Foto: Tumblr

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Voor iedereen die tijd te kort komt: Hier vind je dus extra tijd
Sluiten