Anne Broekman
Anne Broekman Gezondheid 5 november 2017

Voor 10 uur ‘s morgens beginnen met werken is slecht voor je gezondheid

Goed nieuws voor alle uitslapers en andere lieden die zich ‘s morgens met de grootste moeite uit bed slepen om op tijd op het werk te zijn. Volgens nieuw onderzoek is het namelijk helemaal niet goed voor onze gezondheid om voor tien uur in de ochtend te beginnen met werken.

Onnodig slaaptekort

Ben jij ook zo’n persoon die eindeloos in bed ligt te snoozen, tot je er ├ęcht uit moet omdat je om negen uur achter je bureau wordt verwacht? En dat er dan ‘s morgens eigenlijk bijzonder weinig uit je handen komt? Dan kan je jouw baas even met dit stukje om zijn/haar oren slaan. Want wat blijkt? Volgens onderzoeker dr. Paul Kelley, verbonden aan de prestigieuze Oxford University, moeten we helemaal niet voor 10 uur ‘s ochtends beginnen met werken. Hij beweert dat dit leidt tot onnodig slaaptekort.

LEES OOK: Nog meer goed nieuws, want van uitslapen val je ook nog eens een keertje af!

Hoe laat beginnen met werken?

De onderzoeker stelt dat voor 10 uur werken ervoor zorgt dat werknemers vaker ziek, vermoeid en gestrest zijn. Hij pleit ervoor om onze werktijden aan te passen aan onze biologische klok. Volgens Kelley leven we in een zogenaamde ‘slaaptekortmaatschappij’, waarin het merendeel van de mensen te weinig slaap krijgt (dus niet alleen jonge ouders!). Te weinig slapen heeft volgens de wetenschapper een nadelige invloed op onze gezondheid en op onze fysieke en mentale prestaties. Wij weten genoeg. Bazen van Nederland, lezen jullie mee?

Voortaan toch maar eerder naar bed: door slaaptekort kun je niet normaal functioneren (ook al denk je van wel)

Reageer op artikel:
Voor 10 uur ‘s morgens beginnen met werken is slecht voor je gezondheid
Sluiten