Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 24 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de geheimen van de ‘altijd tip top’ voorbereide moeder

Laten we gewoon maar eerlijk zijn: moeders zijn superhelden. Ze blijven uren lang wakker en de volgende dag zorgen ze nog steeds fris en fruitig voor het hele gezin. Ze hebben elastieke armen en een intuïtie van jewelste. Maar er is nog een buitencategorie en dat is de op-alles-voorbereide moeder. Voor haar nemen we onze pet af. En wel hierom:

1. Ze hebben speciale laatjes

Het is vrijdagavond en kindlief heeft morgen een partijtje. Ze heeft het cadeau al een week klaarliggen maar is nog naarstig op zoek naar een begeleidend kaartje. In plaats van dat ze rennend de deur uitstiefelt in pyjama en UGGS op zoek naar een winkel die nog open is, loopt ze naar DE kast en trekt HET ‘speciale’ laatje open.

2. Ze krijgen elke avond weer een maaltijd op tafel

Het ene kind haalt ze op van de voetbal en ondertussen moet de jongste naar de tandarts. De middagen na school zijn hectisch. Maar dat zorgt er zeker niet voor dat het gezellige avondmaal wordt overgeslagen. Toch te weinig tijd om iets te koken? De voorbereide moeder heeft de vriezer vol met voorgekookte maaltijden. Nasi, macaroni of stampotje vandaag?!

3. De voorbereide moeder ruilt speelgoed

Ze is in een publieke ruimte en zoonlief barst in een driftbui uit. Ze heeft niet alleen zijn lievelingsspeelgoed meegenomen om hem te kalmeren. Maar nee, ook een plan B. In de tas schuilt een dosis ruilspeelgoed en boeken die ze met een vriendin met kinderen in dezelfde leeftijd heeft geswapt. Smart thinking.

LEES OOK: Dit zijn de 10 geboden van het moederschap

4.Ze hebben altijd een back-up plan

Wanneer het aankomt op kinderen, zitten ongelukjes in een klein hoekje. Maar dat betekent niet dat ze niet goed voorbereid kan zijn. Ze zorgt ervoor dat ze altijd een extra outfit voor haar kind bij zich heeft. En dan bedoelen we niet alleen een schone onderbroek. Nee, echt van top tot teen. Kleding wordt bewaard in een hersluitbare zak zodat het niet vies wordt in de tas. Spic en span, deze dame. Je wordt er bijna moedeloos van als niet georganiseerde moeder.

5. Ze denken verder vooruit

Kinderen groeien soms zo snel, dat ze voor je met de ogen knippert uit kledingmaat 116 zijn gegroeid. Het is daarom handig als je toch aan het begin van het jaar nieuwe kleding gaat shoppen voor je kind, je meteen wat extra grotere maten inslaat voor later op in het jaar. Denk aan sportkleding, korte mouwen shirtjes, vestjes. En in de uitverkoop, hè. Kijk, deze moeder heeft haar favoriete webshops gebookmarked en de nieuwsbrieven gesorteerd in een speciale submailbox met alerts voor de uitverkoop. Zo’n voorbereide moeder ja… Zucht, jaloersmakend. Had ze je al verteld dat het Black Friday is?

6. Ze vermijden onnodige kosten

De dagen van één grote algemene schoonmaakkast in huis zijn voorbij. Want als je in de kasten van een voorbereide moeder kijkt, zul je in elke kamer wel wat schoonmaakspullen vinden. Het gebeurt namelijk wel eens dat je kind per ongeluk wat fruitsap of chocolade op het dure tapijt laat vallen. En dan wil je niet verkeerd grijpen.

Stiekem zijn we heel jaloers op deze moeder en willen we haar zijn. Maar soms kunnen we haar wel achter het behang plakken. Irritant… Jaja, we weten het. We zijn gewoon stikjaloers.

LEES OOK: 28 dingen om met je dochter te doen voor ze naar de middelbare school gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit zijn de geheimen van de ‘altijd tip top’ voorbereide moeder
Sluiten