Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De voordelen van een minimalistische kinderkamer voor jouw druktemaker

Een minimalistische inrichting van de kinderkamer kan heel goed zijn voor een druk kind, hoe oud hij of zij ook is. Niet alleen zorgt een minimalistische kinderkamer ervoor dat een kind rustiger wordt, het zorgt ook voor een vreedzame en meer gefocuste omgeving.

Waarom? Heel simpel: als een kinderkamer vol ligt met speelgoed, kleding, spelletjes en accessoires ligt, kan een kind zich al snel overwhelmed voelen. Hierdoor kan een kind gaan stressen of zich zelfs angstig voelen.

De voordelen van een minimalistische kinderkamer

1. Leren waarderen wat je hebt

In een minimalistische kinderkamer leren kinderen sneller waarderen wat ze hebben. Kinderen vervelen zich vaak, zelfs als er tientallen stukken speelgoed klaar liggen om gebruikt te worden. Als de nieuwheid eenmaal van een speeltje af is, is het niet meer interessant.

Het kamertje van Kick wordt ook steeds meer af. De mooie plank van @firmazoethout past hier perfect! ?#jongenskamer #kamervankick . . . #boysroom #boysroomstyling #boysroomdecor #boysroominspo #jongenskamerinspiratie #jongenskamerinspiratie #jongenskamerdecoratie #slaapkamer #kinderkamer #kinderslaapkamer #kinderkamerstyling #kinderkamerinspiratie #mijnjysk #kwantuminhuis

234 Likes, 40 Comments – Milou (@miloutitulaer) on Instagram: “Het kamertje van Kick wordt ook steeds meer af. De mooie plank van @firmazoethout past hier…”

2. Je kind gaat vaker naar buiten

Baal je ervan dat jouw kind zo vaak binnen aan het gamen is? Of wil je dat juist voorkomen? Een minimalistischere kinderkamer zou daar best wel eens voor kunnen zorgen. Als er minder afleiding in een kinderkamer te vinden is, is de kans groter dat je kinderen naar buiten gaan om met andere kinderen te spelen.

Ook lezen: 7 tips voor een stijlvolle Scandinavische kinderkamer

3. Minimalisme stimuleert creativiteit

Omringd worden door talloze spelletjes en videogames kan ervoor zorgen dat creativiteit geblokkeerd wordt. Er is immers zo veel te doen dat er bijna niet uit te kiezen valt.

Toen jij zelf opgroeide, waren er waarschijnlijk nog niet zo veel (online) mogelijkheden om jezelf te vermaken. Er werden juist hutten gebouwd (binnen van stoelen en dekens, buiten van houten planken). Er werd vadertje-en-moedertje gespeeld. Je gebruikte je fantasie om je te vermaken – en dat lukte prima. Waarom zou dat bij jou kleine dan níét lukken?

Een eerste kijkje in t kamertje voor de beeb, nog de laatste puntjes op de i en dan is alles klaar. Zo leuk om de plannetjes die we samen hebben bedacht werkelijkheid te zien worden. Fijne avond! #binnenkijken #woondetails #mijneigenhuisentuin #showhometop5 #babykamer #nursery #babyboy #jongenskamer #interieurdetails #woondetails #kinderkamer #kinderkamerinspiratie #fonqnl #fonqinhuis

232 Likes, 72 Comments – Hilgré (@hilgewoon) on Instagram: “Een eerste kijkje in t kamertje voor de beeb, nog de laatste puntjes op de i en dan is alles klaar….”

4. Een betere connectie met de familie

Ook fijn: als jouw kind zich minder vaak terugtrekt op zijn kamer, is de kans groot dat hij vaker naar zijn ouders trekt. Of het nou gaat om samen een borspelletje spelen, samen een film kijken of buiten een wandeling maken: meer quality time is wat ons betreft altijd een goed idee.

Meer advies voor de kinderkamer: de kinderkamer verduisteren, hoe doe je dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De voordelen van een minimalistische kinderkamer voor jouw druktemaker
Sluiten