Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 11 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Gezin van vier of groter? Zo gaan jullie relaxed op voorjaarsvakantie!

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur, het ideale moment om er lekker met het gezin tussenuit te gaan. Al is met kinderen op vakantie gaan best hectisch, laat staan als je gezin uit meer dan twee kinderen bestaat. Sterker nog, het voelt dan bijna niet meer als vakantie. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je je kids niet avontuurlijk groot kunt brengen. Hoe groot of klein je budget ook is, er is veel mogelijk. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een kleine verandering in je mindset.

Zo doe je dat:

Groot gezin, klein budget

Als je een groot gezin hebt, maar geen groot budget hebt, kan het uitkiezen van een vakantie best pittig zijn. Realiseer je dat je echt niet de hele wereld over hoeft te reizen om fantastische herinneringen te maken. Je zou zo bij wijze van vier reisjes per jaar kunnen doen, maar het verschil is dat die reisjes dan voor twee of vier nachten zijn. Daarnaast zou je nog voor een langere vakantie kunnen kiezen door bijvoorbeeld te kamperen in de zomer.

Kies een slimme reistijd

Huur een huis

Wissel af wie vroeg met de kids op pad gaat

Buig de regels een beetje waar kan

Niks is vervelender dan je kids constant corrigeren. Wil je thuis de schermtijd beperken, maar is het op vakantie wel fijn als de kids soms even op de tablet kunnen? Let it go. Je bent bovendien niet thuis, en de hele vakantie gestresst raken om kleine dingen is ook niet fijn. Bedenk vooral natuurlijk wel wat echte dealbreakers zullen zijn, maar laat het andere zoveel mogelijk los.

Locatie is heel belangrijk

Houden je kids heel erg van zwemmen? Zorg er dan voor dat je een huis huurt dat op loopafstand van het strand of een zwembad is. Als iedereen blij is, zullen er minder frustraties en meltdowns zijn, en juist meer tijd om mooie herinneringen te maken en te genieten van het samen zijn.

Plan een volledige dag vrij in voor je weer naar werk moet (en de kids weer naar school moeten)

Als het mogelijk is, plan dan een dag vrij in voor iedereen weer naar school of werk moet. Gebruik die dag om echt even te landen, pak de koffers uit, draai de eerste wasjes, noem maar op. Het zorgt ervoor dat iedereen weer even in zijn ritme komt voor het echte leven weer begint.

Blijven jullie in Nederland tijdens de voorjaarsvakantie? Dit zijn de leukste uitstapjes in eigen land! 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gezin van vier of groter? Zo gaan jullie relaxed op voorjaarsvakantie!
Sluiten