Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Kids 23 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Voorkeur voor een dochter? Sommige mensen geloven heilig in de O+12 methode!

“Als het maar gezond is, maakt het me verder niets uit,”  horen we veel aanstaande ouders diplomatiek zeggen. Dat is natuurlijk helemaal waar, maar toch zijn er veel mensen die toch stiekem een voorkeur hebben. Helemaal als het gezin bijvoorbeeld al bestaat uit een paar meisjes, of juist jongens. Heb je een voorkeur voor een meisje? Dan zijn er meerdere websites en onderzoekers die zweren bij de O+12 methode.

De O+12 methode

Deze methode is absoluut niet wetenschappelijk, maar juist verzonnen door een Australische moeder die na 6 zoons heel erg graag een meisje wilde. Elke keer wanneer ze tijdens haar eerdere zwangerschappen werd bevrucht, had ze een paar dagen voor haar eisprong gemeenschap met haar man gehad. Na zoon nummer 6 was de wens voor een meisje zo groot, dat ze besloot de gemeenschap uit te stellen tot 12 uur na haar eisprong. Ze had een zeer regelmatige cyclus, en kon altijd goed vaststellen wanneer de eisprong zich voordeed. Ze had haar man gevraagd om een 6 dagen voor de gemeenschap niet te ejaculeren en what do you know; zwanger van een meisje!

Uiteraard kan dit puur geluk zijn geweest. Maar toen de moeder dit verhaal later deelde met haar verloskundigen in de vrouwenkliniek, bevestigden deze dat ze vaker meisjes geboren zagen worden als de gemeenschap pas na de ovulatie plaatsvond.
Een ander (niet wetenschappelijk) onderzoekje in een andere kleinschalige kliniek liet zien dat van 41 vrouwen die zwanger werden van gemeenschap na de ovulatie, 37 van die kinderen meisjes bleken te zijn!

Het onderzoek is in zekere zin bijzonder, omdat er altijd uitgegaan wordt van het idee dat vrouwelijke spermacellen langer kunnen overleven in de eileiders. Vaak wordt dan ook juist de tip gegeven om voor een meisje juist een paar dagen voor de eisprong gemeenschap te hebben. Op die manier is de kans dat vrouwelijke spermacellen de eicel bevruchten, groter. De O+12 methode staat hier haaks op.

Hoe gaat de O+12 methode in z’n werk?

1) De kunst zit ‘m in het bepalen van je eisprong. Sommige vrouwen hebben het geluk dat ze dit kunnen voelen. Andere manieren zijn het in gaten houden van je vruchtbare slijm, ovulatietesten en proberen de baarmoederstand te voelen. Zodra je zeker bent dat je ovulatie heeft plaatsgevonden, wacht dan ongeveer 8 tot 15 uur tot je seks hebt. De eicel leeft ongeveer 12 tot 24 uur, dus met veel langer wachten verklein je de kansen juist weer aanzienlijk.
2) Vraag je partner om in de 6 dagen voor jullie geplande gemeenschap abstinent te houden van  ejaculatie.

Of de O+12 methode echt werkt? Wetenschappelijk onderzoek heeft het nooit bewezen of is er nooit naar gedaan. Maar veel verschillende fora en websites zijn enthousiast over het resultaat. Of het echt belangrijk is? Ook daar verschillen de meningen over. Een gezonde baby zou ieders prioriteit mogen zijn, maar er zou geen schaamte moeten zijn rondom het hebben van een (lichte) voorkeur!

Lees ook: Was je eerste een meisje en moet je nu een jongen opvoeden? Dit moet je weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Voorkeur voor een dochter? Sommige mensen geloven heilig in de O+12 methode!
Sluiten