Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 5 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Briljant! Jongetje (10) bedenkt apparaatje om te voorkomen dat kind in snikhete auto overlijdt

Sowieso moet je never nooit een kind alleen in een auto laten zitten, en al helemaal niet met tropische temperaturen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat je je kind vergeet, laat staan een halve of hele dag. Hoe verdrietig ook, toch overlijden er in Europa gemiddeld 20 en in Amerika 37 kinderen in deze omstandigheden. Maar daar heeft de 10-jarige Bishop Curry nu iets geweldigs op bedacht.

Het Amerikaanse jongetje Bishop Curry V zit pas in groep 7 en is zoon van een ingenieur bij Toyota. Zijn vader weet dus als geen ander wat er in een snikhete auto gebeurt binnen zeer korte tijd. De lichaamstemperatuur van een kind stijgt drie tot vijf keer sneller dan die van een volwassen persoon, dus hebben ouders niet altijd door hoe gevaarlijk het is voor een kind om in een auto te blijven zitten met warm weer.

Voorlopig patent

Daar haakt Bishop briljant op in. Z’n ontwerp bevindt zich nog in de ontwerpfase, maar hij heeft al wel een prototype – hoe kan het ook anders – van klei. En hij heeft al een serieus voorlopig patent.

Zijn uitvinding bevestig je aan de voorste autostoel, detecteert een kind dat alleen in de auto zit en begint dan koude lucht te blazen om te voorkomen dat het kind oververhit raakt. Het stuurt de ouders en politie een bericht dat er een kind is achtergebleven en blijft verkoelen totdat een van hen is gearriveerd.

Bishop noemt het apparaatje de ‘Oasis’ en hij mocht samen met zijn ouders het idee presenteren op een belangrijk congres in Michigan.

Incident

Bishop legt aan een lokale zender uit dat hij dit bedacht naar aanleiding van een incident met een baby in een minibusje, helaas met verdrietige afloop. Dit kindje was net zo oud als zijn eigen zusje, en hij moest er niet aan denken dat er ooit iets met haar zou gebeuren.

Zijn familie heeft een crowdfunding-pagina opgezet om de uitvoering en productie van het idee te financieren. Het doel van 20K dollar is inmiddels ruim behaald. Met een beetje hulp van zijn vaders werk hopen ze het product binnenkort in de winkelschappen te krijgen.

Ook al ben je nog zo op je hoede en vergeet je nooit iets, voor alle zekerheid toch deze ‘tips’ om zo’n nachtmerrie te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Redbook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Briljant! Jongetje (10) bedenkt apparaatje om te voorkomen dat kind in snikhete auto overlijdt
Sluiten