Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 27 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de 5 beste manieren om te voorkomen dat muggen je levend opeten

We love de zomer. Zwoele zomeravonden, liters sangria, een gebronsd vel en… muggen. Muggen die soms zo fanatiek zijn dat je er soms uit ziet alsof je een light-variant van de waterpokken hebt.

Zo’n zwerm muggen kan je zwoele zomeravond goed vergallen. Voordat je je vergrijpt aan de Deet, kun je eerst deze niet-chemische opties proberen.

1. Draag lichte kleuren

Zonsopgang en zonsondergang zijn het moment waarop die ellendelingen toeslaan. Dat is geen reden om jezelf op te sluiten in de klamboe. Omdat muggen donkere kleuren beter kunnen onderscheiden, zijn lichte kleuren een stuk minder aantrekkelijk voor ze. Ze zoeken naar kleuren die contrasteren met de horizon.

2. Omring jezelf met lavendel

Van de geur van lavendel word je niet alleen heel zen, het houdt ook nog eens muggen, motvlinders en vliegen op afstand. Je kan lavendel in de tuin planten zodat het aroma rondhangt, maar je kan het best jezelf insmeren met lavendelolie in plaats van muggenspray. Het maskeert ook je lichaamseigen geur – de geur waar muggen zich in de eerste plaats tot aangetrokken voelen.

3. Of neem een geurzakje mee

Geen olie bij de hand? Je kan ook een geurzakje in je broekzak stoppen. Iedere sterke geur houdt muggen uit de buurt.

4. Eet meer knoflook

Gooi maar een extra teentje door de pasta, want de knoflook die uit je poriën wasemt houdt niet alleen je partner, maar ook muggen op afstand.

5. Blaas ze weg

Water trekt muggen aan, maar wist je ook dat wind ze weghoudt? Zelfs het lichtste briesje maakt het moeilijk om te vliegen voor die kleine suckers. Reden te meer dus om de ventilator deze dagen zo dicht mogelijk bij je in de buurt te houden. Richt ‘m een beetje naar de grond want muggen vliegen laag om zo min mogelijk wind te vangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme