Redactie
Redactie Work & Life 5 dec 2021

Onderzoek: dit voorspellen je oude schoolfoto’s over je latere liefdesleven

Als je dacht dat oude schoolfoto’s alleen bestaan om je eraan te herinneren dat niémand opknapt van kobaltblauwe oogschaduw en getoupeerde kuiven: mooi niet.

Volgens onderzoekers van de DePauw University voorspelt je schoolfoto hoe je latere liefdesleven verloopt.

Scheiding

Inkoppertje, denk je dan, want wie heeft er nou kans op een gelukkig liefdesleven als je door het leven gaat met een getoupeerde kuif? Maar het zit toch een beetje anders. De onderzoekers keken naar de jaarboekfoto’s van de deelnemers en keken daarnaast naar hoeveel van hen een scheiding hadden doorgemaakt. Zo kwamen ze tot een opvallende constatering. ‘We ontdekten dat degenen die het minst lachten, de grootste kans hadden op een scheiding op een bepaald moment in hun leven’, zegt psychologieprofessor Matthew Hertenstein.

Dienstbaarder

Hoewel de onderzoekers niet direct de link tussen lachen en scheidingen kunnen verklaren, hebben ze natuurlijk wel hun vermoedens. Hertenstein denkt dat mensen die lachen van nature een vrolijker gemoed hebben. Hij oppert ook dat mensen die lachen beter naar de instructies van de fotograaf luisteren en dus ook wat dienstbaarder zijn – wat een stabiel huwelijk weer ten goede komt.

Honkballers

Er zijn nog meer studies die aantonen dat mensen die lachen op foto’s een bevredigender leven leiden. Uit een onderzoek uit 2010 onder honkbalspelers bleek dat degene die op de teamfoto’s van oor tot oor grijnsden in ieder gegeven jaar minder snel stierven dan de honkballers die wat halfslachtig – of helemaal niet lachten.

Kortom: stoïcijns naar de fotograaf staren leek vroeger misschien cool, maar pakt jaren later toch minder fortuinlijk uit. Cheese!

Met deze tips staat jouw kind zeker leuk op de schoolfoto

 

Reader's Digest

Reageer op artikel:
Onderzoek: dit voorspellen je oude schoolfoto’s over je latere liefdesleven
Sluiten