Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Vormen leren met post-its: deze manier is super makkelijk (én leuk)

Je peuter leert stap voor stap de wereld om zich heen beter te begrijpen. Met veel nieuwsgierigheid zal je kind ontdekken dat zijn acties een gevolg hebben, leert hij kleuren en vormen te ordenen en krijgt hij steeds meer begrip van tijd.

Rond de leeftijd van 3/4 jaar wordt je kind steeds zelfstandiger, hij zal makkelijker plaatjes bij elkaar kunnen zoeken of patronen kunnen namaken. Op deze leeftijd zijn spellen als memory dan ook heel leuk. Rond deze leeftijd leert je kind ook de wat meer wiskundige vormen te begrijpen, zoals cirkels, vierkanten en driehoeken.

Vormen leren

Als ouder kun je er voor zorgen dat deze nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Ga met je kleuter op vormenjacht, en wat is er leuker dan dit spelenderwijs te doen? Je kunt het al heel makkelijk doen, denk aan een speurtocht in huis op zoek naar cirkels, vierkanten en driehoeken. Maar wat ook een leuke manier is, is met post-its. Het enige wat je nodig hebt zijn post-its, een stift, papier en plakband (of schilderstape).

Aan de slag

Je kunt zelf bepalen hoe groot je het ‘speelveld’ wil maken, zo kun je meerdere A4 papieren aan elkaar plakken zodat je meer vormen kunt tekenen, maar je kunt het ook met één A4 doen. Teken vormen op het papier, denk aan een driehoek, cirkel en een vierkant.  Vervolgens teken je deze vormen ook op post-its. Je kunt zelf bepalen hoeveel post-its je per vorm wilt. Om een extra element aan deze activiteit toe te voegen, kun je er ook voor kiezen om de post-its in huis te verstoppen. Je kind moet dan eerst deze post-its zien te vinden, om vervolgens de match te maken met de vormen op papier. Ook leuk: je kunt deze zelfde ‘tactiek’ ook gebruiken om nummers en letters te leren!

Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten om je kind het alfabet te leren? Wij zetten 5 manieren op een rij

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Susie {Busy Toddler} (@busytoddler) op 6 Feb 2019 om 1:33 (PST)

Ken jij nog leuke activiteiten om vormen te leren? Deel het met ons op het Mamaforum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme