Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 15 jun 2016

Geniaal! Dit denken jouw kinderen dat je écht op het werk doet

Tja, soms is het al lastig om aan je man uit te leggen wat je nu precies op het werk doet, laat staan aan je kinderen. Uit een klein onderzoek van het blog Viking blijkt echter dat zo’n 75% van de Nederlandse ouders denkt dat hun kinderen weten wat ze op hun werk doen. Maar is dat wel echt zo?

Voor het onderzoek werden kinderen tussen de twee en zes jaar gevraagd om te vertellen wat zij denken dat hun ouders op hun werk doen. En dat resulteerde in een reeks geniale uitspraken:

Pedagogen Gitty Feddema en Aletta Wagenaar bespreken in hun boek En als we nou weer eens gingen opvoeden de fantasie en werkelijkheid van kinderen: ‘In de kleuterperiode is de scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid nog niet zo duidelijk. Het denken van de kleuter corrigeert hen nog niet als ze een verhaaltje of sprookje horen. Volwassenen lezen ook fantasieverhalen, maar hun denkvermogen toetst daarbij steeds of wat er in het verhaal gebeurt ook daadwerkelijk kan gebeuren.’

Dit vermogen – het goed inschatten van fictie en non-fictie – ontwikkelt in de loop der jaren door denkontwikkeling, de ervaring die wordt opgedaan en de informatie die wordt verwerkt, melden Feddema en Wagenaar. Grote kans dus dat het antwoord van je kleuter redelijk in de buurt ligt van wat je hem/haar zelf verteld hebt, schrijft Viking blog.

Wat denken jouw kinderen dat je op het werk doet? Deel het met ons!

Haha! Dit zijn de allergrappigste schrijffoutjes van kinderen op school >

Reageer op artikel:
Geniaal! Dit denken jouw kinderen dat je écht op het werk doet
Sluiten