Renée
Renée Relatie 18 dec 2019

Stel deze twee vragen elke week aan elkaar en jullie relatie is sterker dan ooit

Als moeder ben je druk in de weer met alles, en schiet de aandacht voor je lief er (te) vaak bij in. Zonde! Toch is er iets kleins wat je kunt veranderen op wekelijkse basis om een goede relatie met je partner te stimuleren.

Natuurlijk vraag je aan elkaar hoe het gaat en hoe de dag van de ander was. Maar is dat genoeg? Volgens schrijfster Kristen Manieri niet. Zij weet hoe je een goede relatie met je partner houdt door twee simpele vragen aan elkaar te stellen.

Goede relatie? Stel deze vragen

Ondanks dat Kristen zweert bij wekelijkse date nights met haar man, is er nog iets wat ze doet voor haar relatie. Iedere week legt ze haar partner twee vragen voor en vice versa. Namelijk: waar wil je graag erkenning voor krijgen? En wat wil je dat ik weet over je leven? Daarmee ga je volgens haar dieper dan wanneer je simpelweg vraagt hoe het gaat.

LEES OOK: Nóg gelukkiger worden met je partner? Deze 4 dingen dragen daar aan bij

Moment voor zelfreflectie

Kristen zweert bij deze vragen. Niet alleen leert ze wat er in het leven van haar man gebeurt en waar hij graag aandacht voor wil krijgen, maar leert ze ook reflecteren. ‘Deze vragen vereisen dat je analyseert en reflecteert. Wanneer mijn man deze vragen stelt openen de sluizen naar mijn innerlijke wereld letterlijk.’

Erkenning krijgen

Want wat zijn dingen waar jij heus wel een beetje credit voor verdient? Door het hardop uit te spreken krijg je niet alleen waardering van je partner, maar geef je jezelf ook waardering. Kristen zegt: ‘Ik doe ertoe. Jij doet ertoe. Zelfs als we ons nergens belangrijk voelen behalve in het gezelschap van onze partner, dan kan het alsnog alles voor je betekenen door erkend te worden. Al is het maar door één persoon.’

Lees ook:

Pop Sugar

Reageer op artikel:
Stel deze twee vragen elke week aan elkaar en jullie relatie is sterker dan ooit
Sluiten