Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 18 okt 2018

5 vragen die kids stellen (en zo moet je ze beantwoorden)

Onze kids zijn over het algemeen erg nieuwsgierig, en zodra ze eenmaal beginnen met praten beginnen de vragen ook te komen.

De volgende zes vragen awkward vragen worden door je kind gesteld en zó moet je er op reageren.

1. Waar kom ik vandaan?

Ah, dit is een klassieker. Deze vraag blijft een favoriet bij kleine kids die meestal wel weten hoe ze uit je zijn gekomen (thanks to de foto’s), maar niet hoe ze daar terecht zijn gekomen in de eerste plaats. Tuurlijk komt er een tijd dat oudere kinderen zullen begrijpen hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes, maar voor de kleintjes is het misschien een beetje too much om te handelen. Je kunt vasthouden aan ‘mama en papa houden van elkaar en toen ben je in mijn buik gaan groeien. Anders heb je altijd nog de ooievaar die je kind heeft afgeleverd ;-).

2. Wat zijn tampons?

Op de een of andere manier weet je kind altijd tampons te pakken te krijgen en dat leidt tot het onvermijdelijke – mama, wat is dit? Of je kind die vraagt waarom je altijd een luier draagt, wanneer ‘ie je maandverband ziet. Het makkelijkste is om te zeggen dat tampons en maandverband dingen zijn die alleen mommies (of vrouwen) nodig hebben, zonder er heel erg op in te gaan.

LEES OOK: Deze 10 dingen herken je alleen als je een moeder bent

3. Waar is jouw pielemuis?

Als je kids in huis hebt rondlopen is het onvermijdelijk – en waarom zou je – om naaktheid te ontlopen thuis. Ze volgen je naar de badkamer en soms is het ook nodig om samen te douchen of te badderen. Ze zullen je dus gaan zien. Als je een zoon hebt zal dan zeker de vraag komen ‘waar jouw pielemuis is’. Deze vraag is eigenlijk meer grappig dan awkward, het antwoord is ook simpel: jij bent een meisje en zij hebben een vagina en boobies.

4. Waarom wordt ie groter?

Ouders van jongens: deze vraag wordt vast en zeker gesteld. Wees niet geshockeerd als je heel vroeg al een erectie ziet bij kleine jongens (zelfs baby’s kunnen ze krijgen), het is volledig natuurlijk en niet noodzakelijk seksueel. Hoe dan ook, het kan gebeuren en ze kunnen er vragen over gaan stellen. Waarschijnlijk moet je op oudere leeftijd nog veel meer uitleggen, maar voor nu is het voldoende om te zeggen dat het normaal is als piemels groot of hard worden, maar dat het belangrijk is om ze niet aan te raken wanneer ze met andere mensen in de buurt zijn.

LEES OOK: Waarom de zomers nooit meer zo fantastisch worden als in de jaren ’90

5. Wanneer ga je dood?

De dood hoort bij het leven en kun je niet verborgen houden voor kleine kids, hoe graag je dat misschien zou willen. Het is het beste om uit te leggen dat iedereen dood gaat, inclusief de huisplant die je vorige week bent vergeten water te geven. Om de vraag te beantwoorden of jij ook dood gaat kun je zeggen dat je misschien wel 100 wordt en een brief van de koning krijgt. Tuurlijk weet je niet echt of je de honderd redt, maar je kleine moet zich geen zorgen gaan maken. Hetzelfde geldt voor de vraag wanneer zij gaan sterven – hier kun je het beste op antwoorden dat dat zelfs later dan mama gaat gebeuren.

Reageer op artikel:
5 vragen die kids stellen (en zo moet je ze beantwoorden)
Sluiten