Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 11 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Jij of je partner vreemdgegaan? 3 signalen die erop wijzen dat jullie dit toch aangaan samen en bij elkaar willen blijven

Vreemdgaan in al haar vormen heeft enorm veel effect op de relatie tussen twee personen. Of het nou fysiek, mentaal of een andere vorm van vreemdgaan was. Het vertrouwen is beschaamd en in sommige gevallen komt iemands partner daar nooit meer overheen.

Hoewel veel mensen roepen uit elkaar te gaan als de ander zou vreemdgaan, komt het in de praktijk toch ook voor dat mensen bij elkaar blijven.

Vreemdgaan en het effect op jullie relatie

Hoe jullie er met elkaar mee omgaan is niemand zijn zaak behalve die van jullie twee. Je vrienden en familie kunnen zeggen dat het belachelijk is dat jij niet bij je partner weggaat, voor jou kan de keuze toch zijn om samen te blijven. Dat is je goed recht en daar zul je ongetwijfeld je redenen voor hebben. Als je deze dingen herkent is de kans groot dat jullie het vreemdgaan aan het overkomen zijn en samen verder kunnen.

1. Jullie werken doelbewust aan de vertrouwensband

Het grootste wat kapot is gemaakt, is het vertrouwen in de ander. Hoewel het aanvankelijk onmogelijk lijkt om je partner weer te kunnen vertrouwen, kunnen jullie daar aan werken als dat een wens is van jullie. Dit kan uiteraard in de vorm van therapie, maar merk je aan de kleinste dingen. Openheid, continu blijven praten met elkaar en noem maar op. Als voor jullie allebei duidelijk is dat jullie daaraan werken is dat een signaal dat jullie allebei blijven vechten voor jullie relatie.

LEES OOK: Emotioneel vreemdgaan: 3 manieren waarop dit kan gebeuren

2. Jullie blijven praten

Hoewel er een moment komt waarop de situatie waarin het vreemdgaan is gebeurd meer naar de achtergrond verdwijnt, is het iets waar jullie openlijk over blijven praten. Op de momenten dat jij je gekwetst voelt, durf je uit te spreken waar dat mee te maken heeft en vice versa. Het is geen onderwerp dat doelbewust wordt vermeden. Als erover praten helpt, doen jullie dat ook.

3. De basis van jullie relatie is sterk

Ongetwijfeld weten jullie allebei waarvoor jullie het doen. Jullie hebben ervoor gekozen om voor jullie relatie te blijven vechten en dat heeft zo zijn redenen. Zeer waarschijnlijk omdat jullie relatie veel te veel waard is om door het vreemdgaan (hoe erg ook) weg te gooien. Als jullie allebei weten dat de basis heel sterk is, is dat een teken dat jullie hier overheen kunnen komen.

Onthoud hoe dan ook dat wat anderen er ook van vinden het uiteindelijk jullie keuze is om wel of niet met elkaar verder te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme