Dingen waarvan je vrienden zonder kids niets begrijpen

Het ouderschap betekent een enorme toevoeging én aanpassing in je leven. Soms kunnen je vrienden zonder kids moeite hebben om te begrijpen hoe groot deze veranderingen zijn.

1.

Dat de eet-afspraak soms even niet door kan gaan, tenzij het 4 uur ‘s middags is en de helft van het eten in de auto verder mag worden opgegeten omdat de kleine een meltdown krijgt midden in het restaurant.

2.

Hoe chaotisch het is. We zijn niet lui of slonzig, maar de kids zijn zo messy. Hun kleren, gezichten én handjes, maar ook de auto en het huis, alles! Ook al zag alles er 20 minuten daarvoor nog prima uit, nu is het een rommeltje.

3.

Hebben je vrienden op een avond random besloten dat ze nog even een drankje gaan doen in de stad en vragen ze of je mee wilt? Ja, graag, maar of je kan? Nee dat niet. Misschien als het een week van tevoren aan je was gemeld en je een oppas kon regelen voor je kids. Of ze geven de suggestie dat de kleintjes wel mee mogen naar het strand. Sinds wanneer is een strand bezoekje relaxed met kleintjes?

4.

Als wij zeggen dat ze moe zijn en als zij zeggen dat ze moe zijn, bedoelen we een hele andere moe.

LEES OOK: Onderzoek bewijst: gemene vrienden zijn juist je beste vrienden

5.

Dat je praktisch in slaap valt rond 9 uur, dus uitgaan is een big deal.

6.

Na een hele dag met de kleintjes kan je brein misschien een beetje papperig zijn, dus je hebt tijd nodig om het gesprek aan te gaan.

7.

Dat je niet zo vaak kunt langskomen als je eigenlijk zou willen, omdat je kleine een routine heeft wat betreft bedtijd.

8.

Het hebben van een kind kost veel. Er is geen onderbreking, geen pauze en geen tijd om na te denken over jouw behoeften of een knop om alles uit te schakelen. Het is nu jouw alles.

LEES OOK: Wetenschap bewijst: vrienden zijn belangrijker dan familie

9.

Je bent druk… ongeveer altijd. En als je het niet bent moet je rusten en jezelf herpakken ;-).

10.

Je bent niet anti-sociaal, maar er is even niemand die op kan passen

11.

Blijf ons wel uitnodigen, please. We zullen komen zodra we kunnen, écht.

Reageer op artikel:
Dingen waarvan je vrienden zonder kids niets begrijpen
Sluiten