10 tekenen dat je je allerbeste vriendin hebt gevonden

Zeg zelf, het leven zou een stuk minder leuk zijn zonder je beste vriendin. De vrouw met wie je alles deelt, die je nooit veroordelend aankijkt en met wie je uren kunt kletsen zonder dat je je ook maar érgens druk om maakt. Popt er al ergens een naam in je hoofd op?

Zij is er altijd voor jou, jij bent er altijd voor haar en het voelt geweldig. Herken jij jezelf en je beste vriendin in onderstaande punten?

1. Je checkt haar berichtjes als eerste

Je hebt wellicht 30 onbeantwoorde (vrij belangrijke) mails in je mailbox en ook op WhatsApp laat je het gros van de mensen wachten, maar voor haar maak je altijd even tijd. Als de anderen ook zo’n snelle reactie willen, moeten ze maar proberen net zo leuk te zijn als zij.

2. Jullie afspraken zijn soms nog beter als jullie geen planning hebben

Jullie zijn op genoeg gezellige tripjes geweest, maar op een of andere manier heb je ook hele fijne herinneringen aan dagen waarop jullie vrijwel niets deden. Samen een wijntje drinken of thuis in de tuin zitten en kletsen, zijn misschien wel de beste momenten samen.

3. Jullie delen iets waar anderen niet zomaar bij kunnen

Je bent zeker niet tégen het uitbreiden van jullie vriendengroep, maar het is gewoon lastig om een ‘nieuw persoon’ al jullie inside jokes en verhalen te vertellen.

4. Jullie kunnen samen enorm lachen om dingen die niemand anders grappig vindt

Snap je? Daarom hoeven er dus geen nieuwe mensen bij.

5. Als ze iets doet wat je niet leuk vindt, kun je het haar gewoon zeggen

En andersom. Jullie hoeven niet ongemakkelijk tegen elkaar te doen, op een of andere indirecte manier ‘wraak’ te nemen of over elkaar te bitchen; als jullie iets lullig vinden, dan zeggen jullie dat tegen elkaar.

LEES OOK: Dit zijn de 5 moedervriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft

6. Jullie nemen het voor elkaar op

Niemand moet het in zijn hoofd halen om iets naars te flikken bij jouw beste vriendin. Al gaat het om een lullige opmerking of iets oneerlijks op werk, jij staat al klaar om iemand tegen de vlakte te slaan.

7. Ook als de afstand groter wordt, verandert jullie band niet

Soms zien jullie elkaar even niet (kinderen, werk, vakanties, druk druk druk), maar jullie voelen nooit de behoefte om jullie vriendschap heel geforceerd niet te laten verwateren. Dingen veranderen, maar blijven ondertussen precies hetzelfde.

8. Je hebt haar het liefst heel dichtbij

Als zij op vakantie is of het een paar weken druk heeft en jullie minder contact hebben, mis je haar oprecht.

9. Als ze je nodig heeft, zeg je alles af

Hoe druk en volgepland je dag ook mag zijn, als zij je écht nodig heeft, dan ben jij daar. Zij zou precies hetzelfde voor jou doen.

10. Met haar praten voelt als therapie (die ondertussen ook nog eens gezellig is)

Samen lunchen en cappuccino’s drinken telt natuurlijk niet echt als therapie, maar het komt in de buurt. Je kunt eindelijk je hart luchten, alles zeggen wat je denkt en al je geheimen even op tafel gooien. Voelt goed.

Reageer op artikel:
10 tekenen dat je je allerbeste vriendin hebt gevonden
Sluiten