Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 19 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Waarom vriendinnen zo belangrijk zijn in elke fase van je leven

Een goede vriendin hebben voelt fantastisch. Het is degene waar je naar toe gaat als je ergens mee zit en je je hart wilt luchten, wanneer je hart is gebroken of als je iemand nodig hebt die je helpt een bord nacho’s op te eten terwijl jij koolhydraten aan het ontlopen bent.

Ze zijn zó belangrijk. Eigenlijk zijn ze dat al vanaf het eerste moment:

1. Zandbak zusters

Jeugdvriendinnen zijn de kerst op de taart. Ze hebben je een duw gegeven toen je schommelde, en ze koos jou altijd uit tijdens gym. Op de basisschool heb je niet alleen geleerd hoe je moest rekenen en spellen, je kreeg ook de kans om je eerste echte vriendschap te sluiten. Misschien heb je de jouwe nog steeds.

Dit is de vriendin die er altijd voor je is, wat er ook gebeurd. Ze komt opdagen wanneer je het moeilijk hebt en vertelt je dat je je geen zorgen hoeft te maken. Het is de vriendin waarbij je echt jezelf kunt zijn, ze heeft je immers gezien in elke fase van je leven.

Dit zijn de 5 moedervriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft

2. Vakantie vriendin

Je bestie van vakantie is eigenlijk je eerste huisgenoot. De uren die jullie samen in de tent doorbrachten, druk spelen en huilen van het lachen. Het kost de minste moeite om vakantievriendschappen te sluiten, maar het levert het grootste rendement op. Het is de vriendin waar je één of twee weken mee was en de tijd van je leven mee beleefde.

3. Studentenkamer

Deze vriendin maakte je toen je uit huis ging, alles was nieuw en niets voelde vertrouwt. Je hebt haar misschien wel in je eerste studentenkamer ontmoet of toen je bij een studentenvereniging ging. Je bracht haar (en zij jou) na een feestje naar huis om zeker te weten dat ze veilig was, zelfs als het betekende dat jij niet meer op je crush kon afstappen. Je hield haar haren vast als zij nog even boven de wc moest hangen (aka kotsen).

Ze was voorbestemd om je vriendin te worden, ze heeft je geholpen om onafhankelijk te worden. Het kan zijn dat je haar nu niet meer vaak ziet, misschien wonen jullie beide wel heel ergens anders – maar vier jaar lang heb je herinneringen gemaakt die voor eeuwig zullen duren.

10 tekenen dat je je allerbeste vriendin hebt gevonden

4. Carrie Bradshaw en crew

Dit is de vriendin die je via andere mensen hebt ontmoet. Het duurde niet lang of jullie sms’ten elke dag en op den duur spraken jullie af. Uiteindelijk heb je samen met deze vriendin de Sex and the City-fantasie in het echt kunnen leven.

Dit is de vriendin waarmee je dromen en verlangens deelde. Misschien droomden jullie beide van een prachtige bruiloft, playdates met jullie kleintjes of wilden jullie kick-ass carrièrevrouwen worden – of wilden jullie dit allemaal wel.

5. Verbonden vriendinnen

Je collega’s zaten naast je terwijl jij druk aan het chatten was met deze vriendin. Het is de vriendin waarmee je kunt praten over je andere vrienden, omdat jullie werelden zelden zullen botsen. Misschien is het je moeder-vriendin, de vriendin die ook precies weet hoe het voelt als je met je handen in het haar zit omdat je kleine maar niet stopt met huilen, waar je bij terecht kan met vragen die je niet aan de huisarts wil stellen. Je vrienden zonder kids begrijpen dit net iets minder goed.

Dit is de vriendin die risico durft te nemen en je vooruit duwt. Ze inspireert je om meer te doen, omdat we allemaal verschil kunnen maken.

Of je nou vriendinnen hebt overgehouden uit je kindertijd, de vakantie, je studentenleven, of als je geluk hebt en vriendinnen hebt binnen elke categorie: ze zijn het bewijs dat vriendinnen belangrijk en noodzakelijk zijn. Ze zullen je op elk moment helpen en je kunt niet zonder ze.

Herkenbaar? Deze vijf soorten personen zijn onmisbaar in je leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom vriendinnen zo belangrijk zijn in elke fase van je leven
Sluiten