Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Relatie 25 jan 2019

Zo zorg je ervoor dat je vriendinnen je nieuwe partner leuk vinden

Als je een nieuwe vlam aan de haak hebt geslagen sta je natuurlijk te popelen om hem voor te stellen aan je andere geliefden. Je hebt je vriendinnen al het een en ander verteld en ook zij vinden het hoog tijd om je lief ‘te keuren’.

Dit kan niet misgaan; het zijn tenslotte dé mensen die het dichtst bij je staan. Maar dit hoeft nog niet te betekenen dat zij samen direct door één deur kunnen. Natuurlijk kun je er wel voor zorgen dat je vrienden je partner even leuk vinden als jijzelf. Naja, bijna dan!

via GIPHY

 

First things first

Wanneer je die roze bril eindelijk hebt afgezet zie je ook de minder leuke kanten van je partner. Als die sokken weer ‘s rondslingeren, je lief voor de zoveelste keer te laat op komt belangrijke dagen of zich wel heel afstandelijk gedraagt wil je je hart het liefst meteen uitstorten bij je vriendinnen.

Uit onderzoek blijkt echter dat je jouw frustraties beter voor je kunt houden. Wanneer je je emoties meteen deelt met je vriendinnen, kan dit een negatief effect hebben op je relatie. Hoe? Op het moment dat je alleen maar negatief bent over je partner is het niet gek dat je vriendinnen op een gegeven moment vinden dat je beter verdient. Hierdoor kan het zo zijn dat ze zich anders tegenover hem opstellen of je – dan wel onbewust – beinvloeden om zelf afstand van hem te nemen.

Dus wanneer hij het bloed onder je nagels vandaan haalt, take a deep breath. Tel tot 10, schrijf je woede en/of verdriet van je af en bespreek de situatie in eerste instantie met hem. Zodra je je vriendinnen vertelt dat hij een bos rode rozen voor je heeft gekocht (je hoeft niet te vertellen dat dit een goedmakertje was) of hij je meenam naar een leuk restaurant zijn zij vast ook fan van je vlam.

Vind de balans

We kennen allemaal wel iemand die van de aardbodem verdween, omdat de persoon in kwestie verliefd werd. Voorkom dit fenomeen door je vrienden het gevoel te geven dat zij even belangrijk voor je zijn als toen je nog single was. Dit doe je niet alleen door ze dit op hun hart te drukken. Daden spreken immers luider dan woorden.

Wanneer je een nieuwe relatie aangaat verandert er niet alleen veel voor jou. Je zal je vrienden minder vaak zien, je partner zal je vergezellen op feestjes en tweede kerstdag is gereserveerd voor je schoonfamilie. Mis jullie wekelijkse wijn avond niet, ga ook eens alleen op visite bij je vriendinnen en houd bijvoorbeeld kerstavond vrij voor de meiden.

Als je tijd met je vrienden doorbrengt probeer je dan ook echt te focussen op hen. Laat je telefoon links liggen, heb het niet te vaak over je nieuwe vlam en koester jullie tijd samen. Op deze manier zullen je vriendinnen vast en zeker begrip hebben voor ‘t feit dat je wat minder vaak aanwezig bent.

via GIPHY

 

Gemeenschappelijke interesses

Maar wat nu als er echt geen sprake is van een klik? Zolang iedereen normaal tegen elkaar doet is er geen reden om in paniek te raken. Wanneer er sprake is van spanning ben jij misschien niet de aangewezen persoon om scheidsrechter te spelen. Wel is ‘t fijn om erachter te komen wat deze spanning veroorzaakt. Natuurlijk heb je je eigen mening, maar het is niet bepaald slim om een partij te kiezen. Probeer zowel je vriend als je vriendinnen te begrijpen.

Richt je liever op dingen die zij gemeen hebben. Ze houden immers allebei van jou, dus er moeten vast meer gemeenschappelijke interesses zijn. Als je toch geen verbetering ziet, heeft het geen zin om het te forceren. Nu is het natuurlijk geen pretje om awkward silences of flinke spanning te voelen wanneer jullie in één ruimte zijn. Maar je wil ook geen energie steken in iets waar niemand op zit te wachten, toch?

Hoe frustrerend het ook is dat degenen van wie je het meest houdt niet met elkaar overweg kunnen, probeer het te laten rusten. Je hoeft echt geen banden te breken, jij weet immers waarom je bevriend bent met je vriendinnen. En ook waarom jij samen bent met je partner. Iedereen die om jou geeft zal dit accepteren en respecteren. En wie weet is tijd wel hét medicijn. Laat het rusten!

 

Het is natuurlijk fijn als je nieuwe partner goed met je vrienden over weg kan. Dit zijn ook 7 sleutels voor een succesvolle liefdesrelatie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat je vriendinnen je nieuwe partner leuk vinden
Sluiten