Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eropuit 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Eventjes geen wijntje? Dit zijn de leukste nuchtere vriendinnen dates!

Naast het feit dat een alcoholvrije periode veel gezondheidsvoordelen kent – beter slapen, afvallen en overall minder drinken – kun je jezelf ook motiveren door de volgende dates met vriendinnen in te plannen. Deze zijn zo leuk, dat jullie niet eens meer aan dat glaasje rode vino denken!

Nuchtere vriendinnen dates

Mocktail avond

De gezelligheid tijdens vriendinnen avonden hebben jullie echt niet te danken aan alleen de alcohol. Het zit ‘m toch ook vooral in elkaars gezelschap. Laat jullie wekelijkse wijndate gewoon lekker in jullie agenda staan, maar ruil de wijnflessen simpelweg in voor non-alcoholische drankjes. Er zijn talloze mocktails die jullie uit kunnen proberen. Wie weet rolt er wel een signature drink uit dit experiment!

Barhangen

Als jullie liever de deur uit willen, hoeven jullie natuurlijk niet te eindigen in een hip cafe of een fancy wijnbar. Een koffietentje of juicebar is net zo leuk!

Samen sporten

Nu jullie toch gezond bezig zijn, kunnen jullie er net zo goed een schepje bovenop doen! Ga samen een stuk wandelen, duik de sportschool in of volg een yogales. Niet alleen verzetten jullie je gedachte (wijn, wijn, WIJN) eventjes, ook versterkt dit jullie band, omdat jullie samen naar een doel werken!

Bordspelletjes

Bordspelletjes zijn altijd een goed idee wanneer het om groepsactiviteiten gaat. Haal die speldozen dus van zolder en organiseer een spelletjesavond. Als jij en je vriendinnen iets nieuws willen proberen is het ook leuk om naar een escaperoom te gaan!

Spadagje

Wat dachten jullie van een spadagje om jullie batterij flink op te laden?

High tea

Het is héél gezellig om onder het genot van allerlei zoete versnaperingen met elkaar te kletsen!

Gezellig brunchen

Tijdens brunches wordt er – bijna – nooit alcohol geschonken. Begin jullie dag goed door uitgebreid met elkaar te eten en tafelen. Dit is ook een gelegenheid waar jullie de kids bij kunnen betrekken. Past een brunch niet goed in jullie agenda? Dan is een lunch of diner ook een goed idee natuurlijk!

Naar de bioscoop

Een filmpje pakken met vriendinnen gaat meestal niet gepaard met alcohol. Het is fijn om even lekker te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je gedachten te verzetten. Geen fan van de bioscoop? Dan kunnen jullie natuurlijk ook een Netflix marathon zonder vino organiseren.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Eventjes geen wijntje? Dit zijn de leukste nuchtere vriendinnen dates!
Sluiten