Vrienden maken als een moeder is moeilijk, maar dit is wat je ervan leert

In een ideale wereld zouden moeders hun interesses in een app moeten invullen en automatisch in contact komen met andere mommies, een soort Tinder voor mom-vriendinnen. Maar oké, let’s be real: zulke vriendschappen zouden stranden bij
niet nagekomen playdates met de kleintjes

Het is moeilijk om vriendinnen te vinden als een (nieuwe) moeder. Toch leer je wel wat de beste manieren zijn om nieuwe vriendschappen te sluiten. Hier zijn een aantal van die dingen.

Wees duidelijk

Het is goed om mensen te laten weten wat ze van je kunnen verwachten, helemaal als je een vriendschap wil opbouwen. Er is niets mis met de ruimte die je nodig hebt, zolang je er maar transparant over bent. Als je van tijd tot tijd wat ruimte voor jezelf nodig hebt en soms weken niks van je kunt laten horen, is het goed om daar eerlijk over te zijn. Elke goede vriendin zal dit begrijpen.

Doe niet alsof

Het is nooit goed om je anders voor te doen als je bent of hoe je je voelt. Dit is helemaal belangrijk als je nieuwe vriendschappen aan wilt gaan. Als je er achter komt dat je toch niet helemaal dezelfde interesses of raakvlakken blijkt te hebben, is het vaak zo dat je er geen lange termijn vriendschappen aan overhoudt. Tuurlijk is er niks mis met nieuwe dingen uitproberen, maar het is ook oké als je niet met iedereen een klik hebt.

Trek het je niet persoonlijk aan

Er zullen genoeg momenten komen waarbij jij anders over de vriendschap denkt dan de ander. Het is heel normaal om een vriendschapsverzoek te krijgen, maar vervolgens geen reactie op je berichten te krijgen. En ja, dat is moeilijk, maar trek het je niet persoonlijk aan. Je verdient het om vriendinnen te hebben die – net als jij – in de vriendschap investeren. Probeer het niet te forceren als het maar van één kant komt.

Blijf zoeken

Het is belangrijk om de zoektocht niet op te geven. Hoeveel we ook willen geloven dat wij mensen allemaal anders zijn, we zijn echt niet zo verschillend. We kunnen je garanderen dat er andere moeders zijn die hetzelfde gevoelen hebben als jij hebt en ook op zoek zijn naar vriendschappen. Het enige wat je hoeft te doen is haar vinden.

Reageer op artikel:
Vrienden maken als een moeder is moeilijk, maar dit is wat je ervan leert
Sluiten