Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Relatie 12 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Waarom af en toe de vrijgezel uithangen goed is voor je relatie (en jezelf)

Wanneer je denkt aan een goede relatie, denk je waarschijnlijk al snel aan Bonnie en Clyde. 24/7 samen, onafscheidelijk, verliefd; een goud team. Afstand tussen die twee hou je daarentegen niet voor mogelijk. Zo hoort een relatie te zijn. Althans, dat denken we vaak.

Maar je gedragen als een single kan juist heel goed voor jou en dus ook voor je relatie zijn.

Je gedragen als een vrijgezel is goed voor je relatie omdat…

Je eindelijk even met vrouwen kunt praten

Je partner is je alles, maar vrienden zijn onvervangbaar. Vrouwelijk praten gaat nou eenmaal minder makkelijk met je vriend. Hij kan dit niet faken en wil de druk van meerdere personen in een zijn, niet voelen. Niemand is in staat volledig aan andermans verwachtingen te voldoen. Soms heb je een vrouwenavondje nodig en gaat dat boven een avondje met zijn vrienden mee.

Je behoefte hebt aan andere mensen

Alleen maar samenzijn, wordt op een gegeven moment saai. Daarnaast heb je meerdere sociale contactmomenten nodig. Afspreken met vriendinnen is gezond. Zoals ouderwetse lunchdates, dit blijft gezellig. Ook zie je weer eens wat andere mannen om je heen, geen zorgen: jij hebt nog steeds de leukste thuis. Andere sferen verruimen de geest, net zoals eigen ervaringen. Wat tevens ook fijn werkt aan de eettafel, je wil natuurlijk wel wat nieuws kunnen melden.

Je je kan focussen op ontwikkeling en carrière

Je wil werken aan je eigen ontwikkeling, anders sterven die hersencellen een voor een af. Beide iets anders nastreven is ook al zo’n fijn iets aan tafel. Hebben jullie hetzelfde beroep? Geen probleem, jullie ervaringen zijn namelijk anders. Elkaar helpen in persoonlijke werkgerelateerde situaties, werkt versterkend voor de relatie.

Je het spannend houdt

Dag in dag uit, er blijft niks aan het toeval over. Elkaar volledig kunnen lezen is tamelijk saai. Hou bepaalde dingen voor jezelf. Natuurlijk is het fijn te weten dat je alles kunt delen, maar dit hoeft zeker niet. Bepaalde dingen voor jezelf houden maakt je mysterieus, wat weer aantrekkelijk werkt voor de ander. Barack Obama zei hierover iets wijs: ”Het is de spanning tussen vertrouwen en mysterie die zorgt voor iets sterks, zelfs in een gezamenlijk leven opgebouwd vol vertrouwen en steun, is verrassing of verwondering door de ander iets heel aangenaams.’ Kunnen we ons geheel bij aansluiten.

Je je hobby’s goed kan uitoefenen

Het uitoefenen van je hobby zorgt voor minder stress. Zo nu en dan heb je nu eenmaal een moment voor jezelf nodig. Het kan zijn dat je partner alles samen wil doen, maar nagels lakken of een beauty avondje doe je nu eenmaal liever solo. En hier is niks mee. Hij speelt immers ook liever zelf gitaar. Wanneer jouw hele wereld slechts je wederhelft betreft, kan elke kleine mislukking tussen jullie als het einde van de wereld doen aanvoelen. Verdeel je focus, zo voelt alles meer evenredig en dus goed.

Je behoefte hebt aan even alleen zijn

Soms heb je even genoeg aan jezelf en is geklop op je schouder het laatste wat je wil. Een partner die constant samen wil zijn kan benauwend werken. Maak haar duidelijk dat je graag met haar bent, maar soms even alleen wil zijn. Al is dit vanwege de game die jij wil doen. Jij wordt niet blij van Call of Duty en je wederhelft wordt niet blij van jouw gezucht en gepuf. Op vakantie gaan hoeft overigens ook niet altijd maar met je wederhelft, als jij van kamperen houdt moet je die hobby’s die goed voor jou zijn vooral niet laten. Maak het bespreekbaar en voorkom wantrouwen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom af en toe de vrijgezel uithangen goed is voor je relatie (en jezelf)
Sluiten