Gina Koninkx
Gina Koninkx Eropuit 13 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

4 x de leukste vrijgezellenfeesten om te organiseren als je beste vriendin gaat trouwen

Gaat jouw beste vriendin trouwen? Dan ben jij ongetwijfeld druk in de weer met het organiseren van haar bachelorette party. Je hebt haar ooit beloofd om haar niet in een piemelpak De Wallen op te sturen en daar zul je je aan houden ook. Geen probleem want deze vier ideeën voor een vrijgezellenfeest zijn veel leuker.

Een vrijgezellenfeest organiseren is hartstikke leuk maar er ligt ook een enorme druk op je schouders. Het moet leuk zijn, niet te duur, het liefst origineel en ook nog persoonlijk. Met deze vier ideeën moet dat wel goed komen.

1. Ga met de groep naar een festival

Eigenlijk is een festival een ideale bezigheid voor een vrijgezellenfeestje. Het liefst staat jullie vriendinnengroep namelijk met een drankje in haar hand los te gaan op goede muziek ín de zon. Deze drie kun je perfect combineren met een festival en daar kun je ook nog eens een heerlijk feestje bouwen. Plan ruim van te voren de datum en zorg dat iedereen een kaartje heeft voor het festival zodat niemand achteraf niet mee kan omdat de boel is uitverkocht.

Ga van te voren met de groep lunchen en als jullie het leuk vinden kunnen jullie er nog een tof thema aan hangen (a touch of gold bijvoorbeeld). Zo zijn jullie herkenbaar als groep. Laat schuine grappen achterwege op het festival en geniet gewoon met elkaar (en ga tot het gaatje natuurlijk).

2. Een tripje binnen Europa als vrijgezellenfeest

Dit is natuurlijk wel wat prijziger dan een weekendje in Nederland maar aan de andere kant vieren jullie wel iets heel speciaals. De bruiloft van jullie vriendin en daar mag best wel wat aan uitgegeven worden. Overigens kun je het tegelijkertijd zien als een reisje met jullie vriendinnengroep en daar heeft ook nooit iemand nee tegen gezegd.

Als je een tripje ruim van te voren boekt hoeft het overigens niet eens prijzig te zijn. In een stad als Barcelona is ook het eten en drinken nog heel betaalbaar en dat telt ook mee. Aan de andere kant is het ook hilarisch om met z’n alleen een villa te huren en daar twee dagen keihard te relaxen met z’n allen.

3. ’80s, ’90s of 00’s party

Het is maar net waar jullie het meeste zin in hebben wat betreft de muziek en kleding. Hóé leuk is het om even terug te gaan in de tijd. Het zal je verbazen welke nummers uit de zero’s komen *Shakira, Shakira* want voor je gevoel was het toen waarschijnlijk al 2013.

Je kunt deze thema’s doortrekken tot in de details en iedereen de kledingkast van toen laten opentrekken. Regel een photobooth op het feestje zodat jullie de komende jaren genoeg tastbare herinneringen hebben aan deze bachelorette party.

4. Bezoek een foodfestival

Als jouw vriendin een echte Bourgondiër is, zit er maar één ding op: Plan jullie vrijgezellenfeest tijdens een foodfestival. Vier haar aanstaande bruiloft bij Het Preuvenemint in Maastricht of Rollende Keukens in Amsterdam. Uiteraard niet zonder daar geheel in stijl aan te komen zodat jullie ook in stijl tientallen oesters achterover kunnen slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 x de leukste vrijgezellenfeesten om te organiseren als je beste vriendin gaat trouwen
Sluiten