Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 14 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Vrijheid blijheid: op pad met de camper deel 2

Vorige week ging Marlies van Bijzondere Camping op pad met een camper, gehuurd via Camptoo. Hoe liep het af? Was het echt zo leuk als ze droomde?

Na ons topverblijf op Camping de Roos reizen we door naar Landgoed Buiten in Drenthe. Inpakken is een makkie. De buitentafel en stoelen inklappen en in de berging doen, rondslingerende spullen in kastjes, deurtjes vergrendelen en rijden maar. Nee, wacht: eerst met één druk op de knop het trapje inklappen!

Ongerepte natuur

Landgoed Buiten heeft slechts 15 plaatsen en ligt in een prachtig, glooiend landschap met bossen en weides. Als we het terrein oprijden, ben ik aangenaam verrast. Het is gezellig, met het terras en de vrolijk ingerichte ‘buitenkamer’ waar je koffie, thee en ijsjes kunt halen, maar tegelijkertijd heeft het terrein iets ongerepts en wilds. Wij zetten de camper bij de poel, waar bieze omheen groeit en de kikkers kwaken.

Ontspannen

Alles hier nodigt uit tot relaxen en slow living. De vuurplaats met de bankjes eromheen, de hangmatten. De kruidenkar en de moestuin, de twee tamme konijnen die loslopen, het uitzicht op het natuurgebied waar Schotse Hooglanders grazen. ’s Avonds genieten we met ’n allen van een kampvuurmaaltijd. Eén van onze medekampeerders heeft zijn gitaar mee, een ander een harp (!). De kinderen stralen, zo genieten van ze van de gezelligheid rond het vuur (en van de marshmallows die we later op de avond roosteren).

Friese weidsheid

De volgende dag toeren we over smalle landweggetjes naar It Dreamlân. Best spannend wanneer we tegenliggers passeren, maar het gaat goed. En een droomstek is onze nieuwe bestemming zeker. We staan met onze camper aan de rand van het veld, met een geweldig uitzicht op het Friese platteland. Voor onze neus zien we een uniek stukje beschermd waddenlandschap. Wat een weidsheid en ruimte!

Bijzondere vogels

Berry en Robin vermaken zich met de trampoline en de skelters, maar kunnen niet wachten tot ‘eindelijk’ de peddels beschikbaar zijn en we met de kano’s kunnen varen. Ze liggen bij de steiger aan de rand van het terrein. Het roeien valt niet mee, we zwabberen van links naar rechts. Maar wat geeft het! We hebben lol om de schapen en de springende lammetjes in de wei, en kijken onze ogen uit naar bijzondere weidevogels zoals de kievit en de grutto. Tijd om ook rond te struinen op de pier langs het wad hebben we jammer genoeg niet meer. Doen we gewoon de volgende keer!

En, hoe beviel die camper?

Eén ding was even wennen: staat je camper eenmaal op die geweldige bijzondere plek, dan rijd je daar niet even af voor een boodschapje of uitje. Dus huurden wij fietsen. Volgende keer nemen we zelf mee. Ja, je leest het goed: de volgende keer. Want het comfort van de camper was heerlijk. Ik heb als een blok geslapen in ons kingsize bed in de alkoof. Het was ook zo rustig, je hoort véél minder dan wanneer je in je tentje ligt. Ook fijn: de luxe van een koelkast, keuken en badkamertje. En tóch hadden we dat vrije kampeergevoel van het buiten zijn. De wereld heeft er weer een paar happy campers bij!

Lijkt jou het wel wat, zo’n vakantie met de camper? Praat mee! >

Als je dan toch op de camping staat: 6 do’s and don’ts. Zó houd je het leuk op de camping>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrijheid blijheid: op pad met de camper deel 2
Sluiten