Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 7 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Vrijheid blijheid: op pad met een camper

Op pad met een camper: hoe leuk zou dat zijn? Marlies van Bijzondere Camping probeerde het uit. Met een camper gehuurd via Camptoo.

Een camper huren is vast knalduur, hoor ik je denken. Via Camptoo valt dat reuze mee. Bovendien huur je dan een fijne camper (of caravan) van een particulier die zijn kampeergeluk graag deelt met anderen. Dat persoonlijke spreekt mij aan. Op de site stel ik filters in – datum, hoeveel personen – en tadáá: een plaatje van een camper verschijnt in beeld.

Camper huren

Huren is zo gepiept. Met een goede verzekering erbij, zodat we relaxt op pad kunnen. De camper is van alle gemakken voorzien en bevat een complete huisraad. Eigenaren Ray en Evelin geven een uitleg hoe alles werkt en daar gaan we! Onze kinderen Berry en Robin in de gordels in de zithoek waar ze kunnen tekenen en lezen, Eric en ik voorin.

Vechtdal Overijssel

Bijzonder Plekje gaat on Tour: het komende weekend logeren we op verschillende Bijzondere Campings in Nederland. Eerst koersen we naar Camping De Roos in het Overijsselse Vechtdal. Advies van Ray: om een kwartiertje voor aankomst een stop te maken bij een supermarkt om de koelkast te vullen. In het dorpje Ommen passeren we een Jumbo. Alleen: waar laten we die grote camper op de overvolle parkeerplaats? We moeten sowieso nog wennen aan rijden met zo’n huis op wielen. Gelukkig vinden we iets voorbij Beerze een supermarkt waar we langs de weg kunnen parkeren.

Natuurcamping

Camping de Roos heeft een hoge wauw-factor. Vanaf de receptie met de vrolijke bakken bloemen voor de deur naar onze plek roep ik ongeveer om de meter ‘wauw!’. De natuurcamping ligt op een schitterende plek langs de kronkelende Vecht en grenst aan een natuurgebied. De plaatsen zijn riant en vooral: wauw. Zelfs als de camping vol is, ervaar je nog rust en ruimte. Er groeit en bloeit hier van alles, zoals eikenbomen, de slee- en meidoorn, lelietjes-van-dalen en hondsroos.

Kinderen

Animatie? Haha. Niet nodig hier. Er zijn veilige strandjes langs de vertakking van de Vecht op de camping. Je kunt er in zwemmen, bootje varen en vissen. Er zijn heerlijke speeltuintjes, spannende paadjes en speelvelden. Zelfs mijn pré-pubers van 11 en 13 laten hun schermpjes achter in de camper en zien we de halve dag niet terug. Ja, tussen de middag, om een vers gebakken bio-broodje uit het kampwinkeltje te eten. Daar hebben we voor de avond meteen ook een verse groentetaart besteld, lekker!

Wilde dieren

’s Avonds krijgen we in het theehuis op de camping een presentatie over vleermuizen. Die zitten hier veel – we plakken er ook meteen een wandeling in de avondschemer aan vast om ze te spotten. De kinderen zijn in alle staten van opwinding, zo gaaf vinden ze het.

Prachtige natuur

Na de eerste nacht word ik al om half zes wakker. Van een fluitconcert dat zijn weerga niet kent. Ik ben opgegroeid op de Veluwe maar woon al jaren in de stad – ik was vergeten hoeveel vogels er zijn en hoe hard en mooi ze fluiten. Thuis hebben we de huismus, merel en lijster, maar hier zijn zwaluwen, boomklevertjes, spechten, goudvinken en ijsvogeltjes. En los van de vogels: op de camping wonen ook konijnen, hazen en zelfs dassen!

Bijzonder Plekje on Tour wordt vervolgd. Met de gehuurde camper reizen we verder naar Landgoed Buiten en It Dreamlân.

Lijkt jou het wel wat, zo’n vakantie met de camper? Praat mee! >

Met kinderen op vakantie gaan vereist een minutieuze voorbereiding, mega-efficiënte inpakvaardigheden en een overdosis geduld. Te beginnen met de vlucht… Mocht je toch met het vliegtuig gaan. >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrijheid blijheid: op pad met een camper
Sluiten