Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Advertorial in archief 23 nov 2016
Leestijd: 4 minuten

‘Vrijheid is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven’

Anne Claire Stuivenberg koos na een mooie carrière in de marketing voor iets heel anders. Ze ontwerpt nu bijzondere, duurzame producten, waarvan het Amsterbankje haar eerst wapenfeit is. Een flinke ommezwaai waar heel wat aan vooraf ging. Hoe leeft zij InSync?

Van marketingmanager naar zelfstandig ondernemer, een grote verandering. Vertel, hoe is dat zo gelopen?

Ik was gek op de vibe die heerst in de marketingwereld. Ik was ook echt een vrouw die leefde voor haar carrière. Hooggehakt liep ik na mijn studie tussen de mannen in pakken. Toch miste ik iets. Ik had twee lieve kids en een heerlijk huis maar ervan genieten kon alleen als ik daarvoor ruimte in mijn agenda had. Bijna nooit dus. Ik voelde dat ik vervreemdde van wie ik werkelijk wilde zijn. Mijn inner voice riep steeds harder dat ik actie moest ondernemen. Ik besloot te luisteren en zegde mijn baan op.

Dat ik niet meer naar het zakenleven wilde terug keren was meteen duidelijk, wat ik dan wel wilde wist ik op dat moment nog niet. Tot ik op een lekkere zomerdag de buren op hun gevelbankje een glas wijn zag drinken. Zo’n bankje wilde ik ook. Toen ik na een uitgebreide zoektocht niets vond dat bij mijn wensen aansloot wist ik het; er was een markt voor een zorgenvrij gevelbankje dus bereidde ik me voor op de gang naar de Kamer van Koophandel.

Wanneer leef jij helemaal #InSync? Deel het hier.

Heb je het gevoel dat je door deze inzichten meer InSync leeft?

Dat had ik niet meteen. Ik vond het in het begin doodeng. Er kwam ontzettend veel op me af waar ik in de romantische ideeën fase natuurlijk niet over na had gedacht. Maar bij elke twijfel voelde ik dat ik in de juiste richting bewoog. Iedere stap die ik nu in het proces zet is een leermoment. Van het ontwerpen samen met een bevlogen designer tot het laten smeden van de onderdelen in Hongarije, alles doe ik voor het eerst. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik zo ontzettend zou kunnen genieten van de ‘hobbels op de weg’. Sinds ik besloot om een eigen bedrijf te beginnen heb ik mezelf in zoveel opzichten beter leren kennen. Door te leren luisteren naar mezelf, echt te voelen waar mijn hart naar uit gaat heb ik gaandeweg het evenwicht gevonden waar ik zo naar op zoek was.

Wat is nou het grote verschil met toen?

Ik had een fantastische baan waar menigeen jaloers op zou zijn. Maar ik was een onderdeeltje van iets zo veel groters en had nooit van begin tot eind met het gehele proces te maken. Nu heb ik directe verantwoordelijkheid voor mijn eigen succes en falen en dat voelt goed.Bovendien deel ik zelf mijn tijd in en ben ik dus flexibel op de tijden dat mijn gezin me nodig heeft. In de uren dat de kinderen in bed liggen kan ik lekker aan de slag. En echt hoor, het veel gehoorde cliché is waar; als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.

Verantwoordelijk voor je eigen succes zeg je, wanneer is het bankje een succes?

Voor mij persoonlijk is het al een groot succes want het Amsterbankje is echt een weerspiegeling van hoe ik graag mijn leven leef. Het is duurzaam, onderhoudsvrij en flexibel. Ik hou ervan de dingen simpel te houden en dat zie je terug in het ontwerp van het bankje.De productie van het bankje is nu rond en de bestellingen komen vanuit het hele land binnen. Vanaf de lente gaan wij de eerste bankjes monteren. Ik kan niet wachten tot ik de eerste mensen kan zien genieten op hun eigen bankje.

Ik heb zo ontzettend veel geleerd van dit proces dat ik nu al nadenk over een volgend product wat ik op de markt wil brengen. Of mijn producten een succes gaan worden is niet eens het belangrijkste. Ik heb zoveel plezier in mijn werk, sta op met een glimlach en heb zin om de dag aan te vallen. Alles lijkt vanzelf te gaan. Je kunt wel zeggen dat ik in evenwicht ben gekomen sinds ik heb besloten mijn droom te realiseren.

Tips?

Wanneer je je echte gevoel volgt en risico’s durft te nemen om je droom te realiseren, ga je vanzelf oplossingen zien in plaats van problemen. Ik ben flexibeler geworden en kan mezelf steeds beter verstaan. Als je bereid bent risico’s te nemen zonder dat je de uitkomst van je stappen kent zul je je vrijer voelen en vrijheid is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Samen met Activia bewegen we vrouwen met elkaar te delen wat hen drijft in het leven. Waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn en hoe ze in balans zijn, InSync dus. Laat ons hier weten met de #InSync wanneer jij volledig in je kracht bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samwerking met Activia

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Vrijheid is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven’
Sluiten