Janne Vogel
Janne Vogel Lifestyle 24 aug 2018

Yes! 10 x vrijheid die je ervaart als de school weer begint

Het einde van de zomervakantie is bijna in zicht (nu écht) en dat betekent: vrijheid! Net op tijd, want die dagen met super ontspannen (lees: verveelde) kinderen dreven je bijna tot waanzin. Natuurlijk heb je genoten van de quality time, maar zes weken vrij is niet niks.

Als de kids straks weer naar school zijn blijft er meer tijd over voor jou, en die vrijheid is stiekem ook best prettig. Hier alvast een sneak peek van al het goede dat jouw kant opkomt…

1. Het is bijna voorbij

Af en toe leek er geen einde te komen aan die zes vrije weken, maar inmiddels is het zover! Het echte leven staat weer voor de deur.

2. Je gaat straks ALLEEN terug naar huis

Je dropt je kinderen straks weer op het schoolplein en loopt/rijdt/fietst dan in je ééntje terug naar huis. Op jouw tempo en met je lievelingsmuziekje aan. Het is zo nu en dan heerlijk om van je kids te houden op een afstandje.

3. Je kunt alleen boodschappen doen

Aan deze vrijheid raak je snel genoeg gewend en boodschappen doen blijft af en toe uitermate irritant, maar het is toch prettig dat je niet in elk gangpad wordt opgehouden. Geen driftbuien voor de koekjesschappen, geen verdwaalde peuter die de boel op stelten zet… Voor je het weet ben je weer thuis.

4. Je kunt een kind-vrije lunch of koffie date plannen met een vriend(in)

Bijkletsen zonder gestoord te worden en alles bestellen zonder te hoeven delen. Genieten.

5. Misschien is er zelf tijd voor een power nap

Je verlangde hier de afgelopen weken zó naar, dat je jezelf nu echt wel even mag belonen. Gewoon even wegdoezelen op de bank, zodat je rond drieën weer stralend op het schoolplein staat.

6. Je kunt weer vooruit plannen

Maaltijden, bijvoorbeeld. Je hebt eindelijk de tijd om weer wat recepten bijeen te sprokkelen en de ingrediënten op tijd in te slaan. In de vakantie werd het per ongeluk bizar vaak pizza. Zo eentje van Dr. Oetker, ja.

7. Je hoeft het goede voorbeeld niet meer te geven

Als je al even met het ouderschap bekend bent, weet je hoe vervelend het kan zijn dat je constant ‘in de gaten wordt gehouden’. De vrijheid die je voelt als je eindelijk weer eens kunt vloeken en een zak chips opentrekt om 1 uur ‘s middags, is onbetaalbaar.

8. Je kunt douchen in vrede

Je kunt zelfs scheren, scrubben, je haren wassen, een maskertje op doen… De badkamer is nu van jou, en jou alleen.

9. Je kunt je afzonderen met je telefoon

Af en toe is het heerlijk om hersenloos Facebookfilmpjes te kijken, Mahjong te spelen en uren door je tijdlijn te scrollen. Je hoeft geen rolmodel meer te zijn en je eigen schermtijd te beperken; je mag weer!

10. Je brengt uren door zonder ook maar één vraag te beantwoorden

Als kinderen eenmaal kunnen praten, zullen ze je de oren van het hoofd kletsen en vooral heel. veel. vragen. Ze willen álles weten, en hun grootste informatiebron ben jij. Een paar uur geen vragen beantwoorden, voelt daarom als een geschenk.

Keerzijde

Let’s be honest: de vrijheid die je terugkrijgt voelt heerlijk, maar aan die ‘tijd voor jezelf’ raak je snel genoeg gewend. Binnen de kortste keren mis je je kleintjes alweer en kijk je uit naar de volgende vakantie. Zo gaat het nu eenmaal…

Scary Mommy

Reageer op artikel:
Yes! 10 x vrijheid die je ervaart als de school weer begint
Sluiten