Redactie
Redactie Mind 3 februari 2015

Vroeger noemden ze haar ‘slet’, maar Emily slaat terug

In groep 8 zat Emily toen ze hevig verliefd werd op een jongen. Niets bijzonders op die leeftijd, maar hij en zijn vrienden besloten haar de komende jaren ‘slet’ te noemen. Ze slaat terug met een blog en het resultaat is verbluffend.

Emily was lichamelijk al vroeg ontwikkeld, maar waarom je iemand daarom nou ‘slet’ moet noemen? De pesterijen zijn tijdens haar hele puberteit zo erg dat er suïcidale gedachten opdoemen. Na de middelbare school gaat Emily studeren en langzaamaan gaat het beter met haar.

The UnSlut Project

Totdat ze in 2013 over vrouwen hoort die zelfmoord hebben gepleegd doordat ze jaren verbaal seksueel misbruikt zijn. De maat is vol en Emily besluit een blog op te zetten: The UnSlut Project, waarin ze pleit voor gelijkheid van seksen, seksuele voorlichting op jonge leeftijd en een anti-pestregime. Jarenlang heeft Emily zich niet prettig gevoeld bij het feit dat ze dit soort onderwerpen aan haar ouders zou moeten voorleggen. Op dit moment is haar blog booming en meisjes, vrouwen en mannen van verschillende leeftijden en nationaliteiten delen hun verhaal. Dit is precies wat Emily wilde bereiken. Op dit moment is ze bezig een documentaire rond te krijgen over dit onderwerp. Door middel van crowdfunding kun jij bijdragen! En die pesters? Die kunnen door de grond zakken.

Bekijk de trailer van ‘Slut: A Documentary Film’

Lees ook
Hoe deze lerares pesten aanpakt is ongelofelijk
Gepest meisje neemt op grandioze wijze wraak op voormalige pester

Reageer op artikel:
Vroeger noemden ze haar ‘slet’, maar Emily slaat terug
Sluiten