Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids april 10, 2017

Bijzonder babynieuws: vrouw bevalt van een dochter in het vliegtuig

De Mile High club heeft er een geheel nieuwe tak bij, namelijk die van geboortes hoog in de lucht. Afgelopen vrijdag landde de Boeing 737 van Guinea naar Burkina Faso (Afrika) met een extra passagier, genaamd Kadiju. Het meisje kwam op 12.800 meter ter wereld.

Nafi Diaby was 28 weken zwanger toen ze in het vliegtuig stapte, en verwachtte dus ook voorlopig niet te bevallen. Toch kreeg ze kort na het opstijgen van het vliegtuig last van weeën. Gelukkig stonden de stewards en stewardessen van Turkish Airlines klaar om Nafi op te vangen, en haar te helpen bij de bevalling. Zelfs een aantal passagiers hielpen bij de bijzondere bevalling.

LEES OOK: Deze vader steelt de show tijdens de bevalling

Bijzonder geboortekaartje

Gelukkig verliep de bevalling soepel en waren er geen complicaties, zo meldde Turkish Airlines. Nadi en haar dochtertje zijn direct na de landing naar een ziekenhuis gebracht in Burkina Faso. Baby Kadiju kreeg van hen ook een bijzonder geboortekaartje, namelijk eentje op Twitter. Die werd bijna 20 duizend keer gedeeld en de felicitaties en gelukwensen stromen nog steeds binnen.

Zwanger en vliegen

Zwangere vrouwen mogen over het algemeen tot 36 weken gewoon in het vliegtuig stappen. Wel raden verschillende luchtvaartmaatschappijen aan om eerst ter controle een afspraak bij een gynaecoloog te maken.

Wil je alles weten over zwanger zijn en het hebben van een baby? Like dan onze nieuwe site Famme Baby hieronder!

Twitter

Reageer op artikel:
Bijzonder babynieuws: vrouw bevalt van een dochter in het vliegtuig
Sluiten