Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 mei 2017

Lisa is draagmoeder voor haar zus die 9 keer miskraam had en bevalt van tweeling

De diepe kinderwens van de Amerikaanse Melissa Kayser (33) leek nooit uit te komen, toen ze miskraam na miskraam kreeg. In totaal negen keer. Ze was drie jaar bezig om zwanger te raken en zelfs IVF mocht niet baten. Totdat haar bloedeigen tweelingzus haar wilde helpen en nu bevallen is van haar tweeling.

Melissa vertelt tegen Inside Edition dat ze compleet verslagen was van alle miskramen en medische molens waar ze in mee is genomen. ‘Ik geloof dat ik voor één ding op aarde ben gezet, en dat is moeder worden. Op het moment dat ik me realiseerde dat ik dat niet kon, voelde dat letterlijk als falen’, vertelt ze.

Laatste optie

Een draagmoeder was zo’n beetje de laatste optie. ‘Ik wist niet of ik het aan zou kunnen als een andere vrouw mijn kind zou dragen. Toen bood mijn zus Lisa aan om het te doen.’ Volgens Lisa kon ze het leed van haar zus niet aanzien. ‘Ze heeft zo ontzettend veel pijn gehad in al die jaren. Ze wilde zó graag een kindje. Ik dacht maar één ding: ik wilde haar helpen zo veel ik kon.’

LEES OOK: Zeg deze dingen nooit tegen een vrouw die een miskraam heeft gehad

Slechte kwaliteit

Artsen plaatsten twee embryo’s in Lisa’s buik, en vanaf toen was het afwachten. Niemand verwachtte dat deze twee embryo’s goed zouden groeien, helemaal niet toen Lisa en Melissa te horen kregen dat een van de embryo’s van slechte kwaliteit was. Tot het goede nieuws kwam: Lisa was in verwachting van Melissa’s tweeling.

De zussen waren compleet in shock. Zo erg zelfs dat Lisa de artsen vroeg om nóg een keer goed te tellen. Het waren er toch écht twee! De zwangerschap verliep perfect, en al snel werd duidelijk dat Melissa (en Lisa) twee meisjes zou krijgen. De twee zussen gingen samen naar elke echo en hebben de zwangerschap naar eigen zeggen memorabel gemaakt. De meisjes Tierney en Ashlynn zijn intussen zes weken oud en doen het perfect!

Tante

Volgens de wetten die er in de Amerikaanse staat Nebraska gelden is de tweeling biologisch gezien van Lisa en moeten ze ‘geadopteerd’ worden door Melissa. Dat gaat gebeuren wanneer ze een half jaar oud zijn. ‘Ik heb mezelf nooit als moeder. Ik vond de zwangerschap geweldig, maar ik doe het denk ik toch beter als tante’, zegt Lisa.

Bijzonder! Draagmoeder bevalt met behulp van de wensmoeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inside edition

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lisa is draagmoeder voor haar zus die 9 keer miskraam had en bevalt van tweeling
Sluiten