Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kids 10 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Vrouw brengt haar baby tijdens keizersnede zelf ter wereld

Toen het eerste kindje van de Australische Sarah Toyer plotseling via een keizersnee geboren moest worden, baalde ze daar enorm van. Ze had graag een natuurlijke bevalling gehad en een actievere rol. Bij haar laatste kind nam Sarah daarom tijdens de keizersnede het hef in eigen handen – letterlijk.

Deze badass mama heeft haar vierde kindje namelijk zelf ter wereld gebracht. Nou ja, ze hielp in elk geval een handje. Dat prachtige moment is door haar man Joseph vastgelegd. Kijk nou, hoe fantastisch!

Gefaald

Al Sarahs kinderen werden noodgedwongen met een keizersnee geboren, maar bij haar laatste kind wilde ze graag meer betrokken zijn bij de geboorte. Een behoefte die ze al voelde sinds haar eerste bevalling ongepland een keizersnee was geworden. Sarah had dit ervaren alsof haar lichaam had gefaald had en haar de kans op een natuurlijke bevalling ruw was afgenomen.

Natuurlijke bevalling

Na het lezen van een artikel over de actieve houding van vrouwen tijdens hun eigen bevalling, was het voor Sarah al snel duidelijk: dit wilde zij ook.  ‘Het was belangrijk voor me, omdat ik bij geen een van mijn kinderen mogelijk was om een natuurlijke bevalling te ondergaan. Deze keuze lag het dichtste bij zo’n natuurlijke bevalling.’

Gelukkig stond het ziekenhuis (én Sarahs man) helemaal achter haar idee. Op 16 december 2016 mocht Sarah naar het ziekenhuis. Nadat Sarah compleet gedesinfecteerd was en handschoenen aankreeg, waren ze klaar voor de keizersnede.

Hoofd en schouders

Binnen vijftien minuten na het begin van de keizersnede waren het hoofd en de schouders van de baby zichtbaar. Vanaf dat moment mocht de enthousiaste Sarah meehelpen bij haar eigen bevalling. Ze kon haar zoontje vastpakken onder zijn oksels en bij zich nemen en meteen in haar armen houden. Dat moment was ‘absoluut fantastisch’ en zorgde ervoor dat Sarah tranen in haar ogen kreeg.

Nu de bevalling achter de rug is, wil Sarah haar foto’s graag met de wereld delen. ‘Veel vrouwen weten niet dat dit een mogelijkheid is. Ik vind het een mooie gedachte dat er straks een andere vrouw is die meehelpt met haar eigen bevalling, omdat ik mijn verhaal heb gedeeld.’

Foto’s: babble

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw brengt haar baby tijdens keizersnede zelf ter wereld
Sluiten