Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 okt 2016

Vrouw dacht dat ze last van nierstenen had, maar er bleek iets héél anders aan de hand

Je hoort wel eens verhalen over vrouwen die geen flauw idee hebben dat ze zwanger zijn, tot de bevalling. Bizar! De Amerikaanse Stephanie Jaegers valt ook in deze categorie. Ze dacht dat ze last had van nierstenen, maar bleek 38 weken zwanger.

Eén op de 450 vrouwen heeft tot twintig weken geen idee dat ze zwanger is, en één op de 2.500 vrouwen weet zelfs tot dat de bevalling begint niet dat ze zwanger is. Wij vragen ons nog steeds af hoe dit in hemelsnaam mogelijk is (denk: gemiste menstruaties, een vetje extra hier en daar). Stephanie, moeder van drie, overkwam het kortgeleden. Ze is 37 en vond het na haar dochter, die twee en een half jaar eerder ter wereld kwam, wel goed zo. Volgens de dokter kón ze bovendien niet eens meer kinderen krijgen, omdat ze volgens hem vervroegd in de overgang zat.

[source id=”attachment_122103″ align=”none”][/source]

Geen optie

Een week geleden kreeg Stephanie last van heftige buik- en rugpijn en pijn bij het plassen. Alle symptomen wezen volgens de doktoren op nierstenen. Toen ze opgenomen werd in het ziekenhuis vroeg de verpleegkundige haar of ze zwanger was. Stephanie was op dat moment ongesteld, dus dat kon geen optie zijn. Dacht ze, want uit de echo en bloedtest bleek dat ze toch echt 38 weken zwanger was. De baby lag gedeeltelijk achter haar ribben, wat er waarschijnlijk voor zorgde dat ze geen babybuik had.

[source id=”attachment_122105″ align=”none”][/source]

LEES OOK: Ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap is dus een goed teken

Mini-paniekaanval

Het was maar goed dat Stephanie in het ziekenhuis was, want de bevalling begon meteen. Haar baby lag in een stuit, dus artsen bereidden een keizersnede voor. Tot de billen van haar baby al op ‘de normale’ manier naar buiten kwamen en haar baby vaginaal geboren werd. ‘Normaal gesproken heb je maanden om je voor te bereiden op een baby, maar toen ik hoorde dat ik direct zou gaan bevallen zonder te weten dat ik überhaupt zwanger was, kreeg ik een mini-paniekaanval’, zegt Stephanie tegen Babble. Dat geloven we maar al te graag!

Oeps, foutje! Man vertelt zijn vrouw dat ze zwanger is na een foutje bij de sterilisatie >

babble

Reageer op artikel:
Vrouw dacht dat ze last van nierstenen had, maar er bleek iets héél anders aan de hand
Sluiten