Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 16 juni 2015

Vrouw die verliefd werd op spermadonor krijgt haar eigen film

Het verhaal van Aminah Hart lijkt zo uit een film te komen en dat is ook precies de reden waarom er veel interesse is in haar ongelofelijke liefdesverhaal. Ze werd verliefd op de zaaddonor van haar kind, een jaar nadat haar dochter geboren werd.

Vlak nadat haar dochter Leila één jaar werd, vroeg ze informatie op over de donor van haar kindje: Scott Anderson. Nu haar dochter er eenmaal was, vond ze het vreselijk dat ze nooit haar vader zou leren kennen. Uiteindelijk vond ze hem op internet en niet veel later spraken ze met elkaar af. ‘Tijdens de eerste ontmoeting kon Scott zijn ogen niet van Leila afhouden. Ze lijkt zoveel op hem.’

En het was een groot succes, want na deze ontmoeting volgden er meer. Eerst maandelijks en toen wekelijks, tot uiteindelijk de vonk oversloeg en de ouders moesten bekennen dat er meer tussen hen was dan alleen vriendschap. Nu spreekt het stel van echte liefde.

Zeldzame genetische afwijking

Aminah was eerder moeder van twee zoontjes. Na de geboorte van de tweede kwam ze erachter dat beide jongetjes een zeldzame genetische afwijking hadden. Ongeveer drie jaar vóór de geboorte van Aminah’s dochter overleden de jongens kort na elkaar. Ondanks het verlies van haar zoontjes bleef Aminah het verlangen houden om moeder te zijn. En toen ze 42 werd begon de klok echt te tikken, maar de kans was 1 op 4 dat een volgend kindje ook ziek zou zijn. Na lang twijfelen besloot ze er toch voor te gaan, ze had zóveel liefde te geven. Negen maanden daarna werd de kerngezonde Leila geboren tot grote opluchting en blijdschap van Aminah.

Het koppel krijgt verzoeken van over de hele wereld. Meestal voor artikelen en interviews, maar nu hebben ook de makers van Bridget Jones interesse getoond. Aminah is vooral blij dat zoveel mensen interesse in haar tonen. Zo hoopt dat zo de herinnering aan haar twee mooie jongens niet verloren gaat. ‘Op de een of andere manier vind ik het geweldig dat zoveel mensen de namen van mijn jongens Marlon en Louis kennen.’

Lees ook dit hartverscheurende verhaal van een jongen die 41 jaar geleden als baby gestolen werd.

Reageer op artikel:
Vrouw die verliefd werd op spermadonor krijgt haar eigen film
Sluiten