Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 20 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Vrouw doneert eicellen omdat haar zus (23) vervroegd in de menopauze kwam

De dolverliefde Chris en Amber wilden na hun wereldreis niets liever dan samen kinderen krijgen. De teleurstelling was dan ook immens toen bleek dat Amber vervroegd in de menopauze was gekomen.

IVF

Tot die diagnose kwam een arts nadat Amber en Chris maanden onsuccesvol hadden geprobeerd zwanger te raken. Na verschillende ronden van IVF met haar eigen eitjes bleek dat geen van haar eierstokken functioneerde. Toen kwam haar zus Taylor met een bijzonder voorstel: zij wilde haar eigen eitjes aan haar doneren.

Het was een moeilijk proces, maar uiteindelijk overleefden 4 van de 13 eitjes. Een week later was Amber in verwachting van een tweeling en konden zij en Chris hun geluk niet op. Na een zwangerschap van 37,5 weken moest ze naar het ziekenhuis om te bevallen. Daar stonden haar de volgende obstakels te wachten.

Zwangerschapsvergiftiging

‘Ik kreeg te horen dat ik ernstige zwangerschapsvergiftiging had. Mijn bloedplaatjes waren zo laag dat ik een epiduraal moest al voordat ik werd ingeleid. De volgende ochtend brak mijn water toen ik een ontsluiting van drie centimeter had. Ik had zoveel vocht in mijn lijf dat ik geen water en ijsblokjes mocht. Dat was vreselijk – ik was uitgedroogd. Ik kreeg magnesium om een hersenberoerte te voorkomen en mijn nieren functioneerden niet meer goed. Er zat bloed en proteïne in mijn urine. Er zat vocht achter m’n longen, ik had koorts en de baby’s raakten benauwd. Na negen uur besloot ik dat ik een keizersnede wilde. Ze moesten eruit.’

1,5 liter bloed

Een uur later kwamen Archie en Annalise huilend ter wereld. ‘Het was het mooiste geluid wat ik ooit gehoord had.’ Maar toen was de ellende nog steeds niet voorbij. ‘Mijn bloeddruk daalde en ik viel flauw. Chris en de baby’s moesten weg. Ik verloor 1,5 liter bloed en moest bijna een bloedtransfusie.’ Zo ver kwam het gelukkig niet. Na twee uur kon ze haar tweeling eindelijk in de armen sluiten.

‘Ik trilde van de zenuwen en voelde me helemaal niet klaar, maar toen ik ze in m’n armen had, voelde ik een overweldigende golf van liefde. Het was het allemaal waard.’

Ze is haar zus Taylor eeuwig dankbaar. ‘Ze is de meest onbaatzuchtige persoon die ik ken. Zonder haar zou ons gezin niet compleet zijn. We waren altijd al hecht, maar dit heeft onze relatie nog meer versterkt.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme