Rosa Tettero
Rosa Tettero Kids 28 nov 2017

Deze vrouw doneert haar moedermelk om andere moeders en babies te helpen

De Amerikaanse Brie Bella van ‘Total Divas’ besloot één van haar meest waardevolle bronnen te doneren: haar moedermelk. Als kersverse moeder wilde ze andere moeders die wel wat moedermelk konden gebruiken helpen. Zo bezocht ze onlangs een moeder die haar veel te vroeg geboren tweeling amper borstvoeding kon geven. Tijd om te helpen, aldus Brie.

‘Ik ga de melk niet bewaren tot ik het kan weggooien’

Brie haar koelkast staat nog vol met extra moedermelk die ze niet meer gebruikt voor haar eigen kindje. ‘Ik wil niet dat het maar in de koelkast blijft staan totdat ik het kan weggooien. Als ik daar andere baby’s mee kan helpen, dan wil ik dat doen.’ Zegt Brie.

Op de neonatologie afdeling krijgt Brie samen met haar man Daniel de kans om Pablo en Hector te ontmoeten. Een tweeling die acht weken lang in het een couveuse moest blijven om aan te sterken. De moeder van de jongetjes besloot de hulp van moedermelk donateur te aanvaarden, omdat ze zelf moeite had met het geven van borstvoeding.

Zelf kon de moeder van de tweeling niet genoeg moedermelk kolven

‘We besloten al gauw om donors te accepteren. Zelf heb ik geprobeerd te kolven, maar er kwam gewoonweg niet genoeg melk uit mijn borsten. Aangezien moedermelk zoveel voedingsstoffen bevat, was de keuze niet moeilijk. Het gaat de jongens heel erg helpen met groeien,’ zei de moeder van de twee.

Wij vinden het geweldig wat Brie voor andere jonge moeders doet!

Good Morning ☕️ #mybirdie #mybirdiebee #BeeYou ?

A post shared by Brie Bella (@thebriebella) on

LEES OOK: Deze vrouw mocht geen borstvoeding geven in een museum en haar reactie is geniaal

E! Online

Reageer op artikel:
Deze vrouw doneert haar moedermelk om andere moeders en babies te helpen
Sluiten