Vrouw eert haar miskraam met een ontroerende tatoeage

Het overkomt zovéél vrouwen… Na bijna zeven weken zwangerschap kreeg de Amerikaanse Joan Bremer last van kramp en bloedingen. In het ziekenhuis bleek haar nachtmerrie werkelijkheid: ze had een miskraam gehad.

‘Het duurde ongeveer drie dagen om te herstellen. In die tijd dacht ik al aan een tatoeage als aandenken aan deze ervaring. Al mijn tatoeages staan ergens voor en hoewel dit een pijnlijke tijd was, wilde ik het toch op een of andere manier herdenken,’ vertelt de vrouw aan Today Parents.

‘Het overkwam ons, net als dat het talloze andere mensen overkomt. Ik wil dit verdriet kunnen delen en er over kunnen praten.’ Joan begon online een zoektocht naar de perfect afbeelding. Het werd een tekening bestaande uit één lijn die twee harten verbindt.

Regenboogbaby

Joan: ‘Mochten we ook een gezond kindje mogen krijgen, dan wil ik een regenboogbaby aan de tattoo toevoegen. ‘Regenboogbaby’s’ zijn baby’s die geboren worden na een eerdere verkeerd gelopen zwangerschap. Mocht ik ooit nog een miskraam krijgen, dan zal ik zeker nog een hart aan het ontwerp toevoegen.’

De vrouw plaatste de foto op Imgur en binnen no time ging de foto het hele internet over. Het zorgde ervoor dat vrouwen van over de hele wereld hun verhaal van hun miskraam begonnen te delen. Joan: ‘Je baby verliezen is verschrikkelijk moeilijk, ook als het nog zo vroeg in de zwangerschap is. Voor mij werkte het erg goed om over dit verdriet te praten. Er rust een bepaald taboe op miskramen, maar ik schaam me niet dat me dit is overkomen. Dit was mijn motivatie om een tatoeage te nemen: ik denk echt dat het helend werkt om erover te praten.’


Prachtig om te zien: fotografen zetten zich in voor moeders van ‘regenboogbaby’s’ >

Reageer op artikel:
Vrouw eert haar miskraam met een ontroerende tatoeage
Sluiten