Redactie
Redactie Body 12 jan 2016

Vrouw geeft een nieuwe definitie aan ‘bikini body’ in een eerlijke Facebook-post

De Amerikaanse fitnesscoach Molly Galbraith (31) werd op 1 januari wakker met een heerlijk gevoel. Dit was het eerste jaar in lange, lange tijd dat ze geen goede voornemens had gemaakt over haar lichaam. En dat wilde ze graag delen…

Molly is mede-eigenaar van een online fitness guide ontworpen voor en door vrouwen. Nadat ze tot de conclusie kwam dat het een speciale dag was, besloot ze een bikini-foto van zichzelf te plaatsen op een Facebook-pagina met meer dan 59.000 volgers. ‘Dit is niet een vóór-foto. Dit is ook geen ná-foto,’ schrijft ze in het fotobijschrift. ‘Dit is simpelweg hoe mijn lichaam eruit ziet op een doodgewone dinsdag in december 2015. Het is een foto van het leven. Het is een foto van hoe het is..’

Bekritiseerd

Sinds de foto op 1 januari plaatste, is hij al ruim 114.000 keer geliked. In het bijschrift deelt ze hoe ze de diagnose Hashhimoto (een auto-immuunziekte) kreeg en PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom). Ze omschrijft haar lichaam en vertelt wat het heeft moeten doorstaan. Molly schrijft hoe haar lichaam publiekelijk werd geëvalueerd, beoordeeld en bekritiseerd en zo werd besloten of ze goed genoeg was als fitnesscoach.

Molly hoopt dat ze andere vrouwen kan motiveren om niet koste wat kost aan de beauty-standaarden te voldoen en zelfvertrouwen te hebben. Tegen The Huffington Post zei ze: ‘We vertellen vrouwen altijd dat ze zelfvertrouwen moeten hebben en wanneer een vrouw haar zelfvertrouwen laat zien, dan staat de wereld in de rij om haar te vertellen dat ze niet zo vol van zichzelf moet zijn.’

This is my body. This not a before picture. This is not an after picture.This just happens to be what my body looks…

Geplaatst door Molly Galbraith op vrijdag 1 januari 2016

Het bericht van Molly:

‘Dit is mijn lichaam.
Het is geen vooraf-foto.
Het is geen achteraf-foto.
Dit is gewoon hoe mijn lichaam eruit ziet op een doodgewone dinsdag in december (2015). Het is een foto van het leven. Het is een foto van hoe het is.

Dit lichaam houdt van eiwitten, groenten, kaas en ijs. Dit lichaam houdt van deadlifts, pull-ups en gewichten, maar ook van slapen. Dit lichaam is ‘mishandeld’ door fastfood, late avonden en stress. Dit lichaam is gedwongen om tot het randje te gaan bij competities en gewichtheffen. Dit lichaam smeekte om genade toen het gediagnosticeerd werd met Hashimoto en PCOS.

Dit lichaam is:
– te dik
– te dun
– te gespierd
– te sterk
– te zwak
– te groot
– te klein
genoemd. Allemaal in dezelfde week.

Dit lichaam is publiekelijk geëvalueerd, beoordeeld en bekritiseerd om mijn vaardigheden als coach en als trainer én mijn waarde als persoon, te bepalen. Positief en negatief. Sommige mensen zeggen dat ze ‘een moord zouden doen om dit lichaam te hebben’. Anderen zeggen dat ze ‘zichzelf zouden vermoorden als ze dit lichaam zouden hebben’. (Ja, helaas zeggen mensen dit echt tegen elkaar.)

Dit is een lichaam waar ik teveel tijd, energie en mentale energie in heb gestoken, alleen maar om er anders uit te zien. En vandaag? Vandaag wordt dit lichaam geliefd, gekoesterd een geadoreerd. Door iemand wiens mening het belangrijkste is. Ik.

Dit is het eerste jaar sinds ik me kan herinneren, dat ik geen goede voornemens heb gemaakt die te maken hebben met hoe mijn lichaam eruit ziet. Dit is een soort vrijheid waarvan ik niet had gedacht dat ik het ooit zou meemaken. Het voelt heel, heel erg goed.’

Ben jij het eens met Molly? Heb je dit jaar ook maar geen lichaam-gerelateerde voornemens gemaakt? Reageer op onze Facebook!

Lees ook hoe 17 andere vrouwen over hun lichaam denken >

Reageer op artikel:
Vrouw geeft een nieuwe definitie aan ‘bikini body’ in een eerlijke Facebook-post
Sluiten