Redactie
Redactie Mind 13 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw krijgt huidkanker, reist vervolgens naar de 7 wereldwonderen in 13 dagen

7 wereldwonderen in 13 dagen bezoeken: wij doen het haar niet zomaar na. De Amerikaanse Megan Sullivan staat bekend als een reislustige jongedame die maar wat graag haar prachtige reisavonturen vastlegt voor Instagram. Toen zij te horen kreeg dat ze huidkanker had, besloot ze in een klap haar bucketlist af te werken en alle zeven wereldwonderen in een korte periode te bezoeken.

Megan werd geopereerd en gelukkig won ze de strijd tegen huidkanker:

In een maand tijd kreeg Megan niet alleen huidkanker, ze kreeg ook een ongeluk tijdens het bergbeklimmen én werd aangereden door een auto. Voor haar was dit reden genoeg om het roer helemaal om te gooien.

‘Het begon allemaal bij Yosemite Valley in de Amerikaanse staat Californië. Ik had drie jaar getraind om The Nose route op de berg El Capitan te volbrengen. Ik was op zo’n zeshonderd meter hoogte toen ik een smak maakte en vijftien meter naar beneden viel. Ik overleefde de val, maar vroeg mezelf af waarom ik altijd zulke gevaarlijke dingen wilde doen. Wat probeerde ik mezelf te bewijzen? Of liever: wat probeerde ik de wereld te bewijzen?’

‘Een week later werd ik aangereden door een auto terwijl ik op de scooter reed. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik vervolgens bij een routine check-up de diagnose van huidkanker. In drie weken tijd had ik echt het toppunt van ongeluk bereikt. Zo’n situatie kan voor een radicale verandering zorgen in je leven.’

‘Ik ging diep nadenken over de manier waarop ik leefde. Ik besefte: de enige die mij ervan weerhield om mijn dromen na te jagen, was ikzelf. Ik gebruikte altijd smoesjes als: ‘ik heb er momenteel geen tijd voor’ of ‘ik heb te weinig geld’. Daar moest ik mee stoppen. Ik kan zo’n enorme spijt hebben als ik bepaalde kansen niet grijp. Dus na die verschrikkelijke maand hakte ik de knopen door en besloot het roer om te gooien. Dit keer greep ik die kans wel en reisde ik naar de zeven wereldwonderen’, vertelt ze op BoredPanda.

Dag 1: Chichén Itzá, Mexico

Dag 2: Machu Picchu, Peru

Dag 4: Cristo Redentor, Brazillië

Dag 6: Colosseum, Italië

Dag 8: Petra, Jordanië

Dag 11: Taj Mahal, India

Dag 12: Chinese Muur, China

Megan Sullivan besloot tien dagen voor vertrek met haar vriend, die ze pas twee weken kende, de reis te maken. Check de video hier:

Wil je reageren op Megans verhaal? Dat kan via onze Facebook.

Huidkanker is de snelst stijgende vorm van kanker. Jaarlijks krijgen zo’n 80.000 mensen in Nederland de diagnose. Dit zijn 8 dingen die je niet wist over huidkanker >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw krijgt huidkanker, reist vervolgens naar de 7 wereldwonderen in 13 dagen
Sluiten