Eva Dusch
Eva Dusch Kids 18 dec 2015

Vrouw laat een briefje met baby-aanwijzingen achter, haar man reageert zó

Loslaten? Natuurlijk kunnen wij onze baby vol vertrouwen loslaten en overleveren aan papa’s deskundigheid. Tenminste, nadat we vijfduizend checklists en briefjes met aanwijzingen hebben achtergelaten. Deze vader had de meest briljante reactie daarop.

Ja, jullie hebben nota bene samen die baby gemaakt. En hij heeft je al tig keer de was zien doen, de luiers zien verschonen of hoe je de kleine in bad doet. En tóch kunnen we het meestal niet laten de man des huizes de nodige tips en aanwijzingen te geven. Zeker niet bij ons eerste kind. Noem ons een controlfreak (#sorrynotsorry), maar we kunnen er vaak niks aan doen. Het is ons moederhart. Ons gevoel voor micromanagement. En deze baan nemen we uiterst serieus.

En toen ging het viral…

Dat een flinke dosis humor en relativering hier het beste antwoord op is, bewijst deze vader die twee dagen alleen achterbleef met zijn drie maanden oude baby. Hij schreef aantekeningen op de briefjes die zijn vrouw achterliet en gooide dit vervolgens online, waarna het al snel 650.000 keer bekeken werd. Oeps. Nu maar hopen dat zijn vrouw een goed gevoel voor humor heeft.

Niets zo ‘grappig’ als een hypernerveuze moeder te wijzen op haar spelfouten…

Laat vooral weten wat er allemaal fout gaat, wanneer zij er niet is om het te fixen (hartaanval)

En vergeet vooral niet het huisdier op tijd te voederen (nog een hartaanval) in plaats van computerspelletjes te spelen (woedeaanval)

En laat hij ook meteen even wijzen op de vragen die ze nog vergeten is…

Kritiek

De ludieke actie van de vader lokt flink wat reacties uit van gelijkgestemde vaders die er de lol wel van inzien. Zo reageert één vader: ‘Één pagina? Ha, mocht ik willen. Ik had minstens vijf pagina’s vol met eerste hulp informatie. Om het te lezen moest ik de baby zelfs even op de vloer leggen. Dit laatste staat vast niet op het lijstje, maar dan kan hij tenminste niet vallen.’

De hele brief:

Wanneer de stemming vervolgens omslaat en vaders gal beginnen te spuien op zijn vrouw, besluit hij het voor haar op te nemen. Hij geeft toe zelf te hebben gevraagd om een checklist en laat vervolgens een bericht voor haar achter met het advies vooral niet te luisteren naar alle meningen van iedereen. We gokken dat de volgende keer ook een internetverbod op het briefje staat.

Zeg ‘ns eerlijk: laat jij briefjes achter voor je partner? Sla jij daar ook weleens in door? Reageer op onze Facebook >

Vader schrijft hartverscheurende brief aan doodgeboren zoontje>

Reageer op artikel:
Vrouw laat een briefje met baby-aanwijzingen achter, haar man reageert zó
Sluiten