Vrouw maakt ‘dik’ en ‘dun’ datingprofiel om te testen wat de man wil

Bij ons zusje Beautify vonden we een interessant bericht over een zekere Yvette Caster, een 33-jarige single journalist uit Londen. Ze struggled al haar hele leven met haar gewicht en besloot de proef op de som te nemen door middel van een experiment. De vraag: hoe belangrijk is gewicht nu eigenlijk als het om daten gaat?

Yvette maakte twee datingprofielen aan op de datingsite OKCupid. Eentje waarop ze maat 38 had en eentje met maat 46. Er is geen photoshop aan te pas gekomen. Op dit moment heeft ze maat 46, maar een paar jaar geleden had ze maat 38.

In het stuk dat ze over haar ervaring schreef, vertelt ze: ‘Ik heb nooit geloofd in de leugen die de media verkoopt, dat alles beter is als je dun bent. Maar als een single vrouw op zoek naar de ware, was ik toch benieuwd hoeveel invloed je lichaam en gewicht hebben op je populariteit onder mannen.’

Helaas

Ze liet haar gemaakte profiel rusten en keerde na vijf dagen terug. Het resultaat was helaas onverbiddelijk. Op haar ‘dunne’ profiel kreeg ze twee keer zoveel aandacht dan op haar ‘dikke’ profiel. Hier had ze 18 berichten, 74 ‘vind ik leuks’ en 81 bezoeken tegenover 36 berichten, 211 ‘vind ik leuks’ en 210 bezoeken op haar maat 38-profiel.

De profielfoto’s van haar maat 38 profiel en haar maat 46 profiel.

Is dit verrassend? Nee. Hadden we gehoopt dat de man verder zou kijken? Ja. Toch laat Yvette zich niet kisten. Ze is ervan overtuigd dat de mate van hoe gelukkig je bent, het belangrijkste is. ‘Als je gelukkig bent, straal je dat uit. Hopelijk vind je dan iemand die, de versie van jezelf waar jij voor gekozen hebt, net zo leuk vindt als jij.’

Wijze vrouw die Yvette Caster. Knoop haar wijsheid maar goed in je oren want dat verdien je.

Wij vrouwen zijn niet altijd vriendelijk voor onszelf. Dat blijkt ook uit deze video met toch wel een verrassend einde.

Reageer op artikel:
Vrouw maakt ‘dik’ en ‘dun’ datingprofiel om te testen wat de man wil
Sluiten