Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 20 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw met borstkanker deelt foto die je leven kan redden

Wist je dat borstkanker, meer kan zijn dan alleen een een knobbel? Nee? Na deze foto wel. Borstkankerpatiënte Lisa Royle plaatste de foto van haar zieke borst op Facebook en riep vrouwen op om zichzelf vaker te onderzoeken.

Lisa, een 42-jarige moeder uit Manchester, heeft deze week een borstamputatie ondergaan en plaatste vlak daarvoor een foto van haar borst op Facebook. Ze schrijft:

‘Ik had nooit gedacht dat ik een foto van mijn borst op Facebook zou plaatsen. Ik dacht: ik doe het toch maar, voordat hij er straks niet meer is. Dit is het dan… Alles wat ik op mijn borst vond. Kleine subtiele deukjes, waar je zo overheen zou kijken als je ‘s ochtends haast hebt.
Neem alsjeblieft af en toe de tijd om naar je borsten te kijken, het kan je leven redden.’

‘Zolang ik geen knobbels voel, zit het goed.’ En dat is duidelijk verkeerd gedacht. Het is belangrijk dat we onszelf regelmatig onderzoeken. De foto is inmiddels 68.000 keer gedeeld en 43.000 keer geliked. De actie van Lisa was dus zeker niet voor niks.

Operatie geslaagd

Craig, de man van Lisa, plaatste eergisteren onder de foto: ‘De operatie is achter de rug en het gaat goed met Lisa. Ze is een beetje afwezig door de morfine, maar wel positief en ze mag waarschijnlijk later vandaag naar huis. Bedankt voor jullie massale steun, het doet ons goed.’

Deze vrouwen ondergingen net als Lisa een mastectomie, maar waren niet van plan met de littekens te blijven zitten. Bekijk de indrukwekkende foto’s hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vrouw met borstkanker deelt foto die je leven kan redden
Sluiten