Redactie
Redactie Mind 25 feb 2015

Vrouw met longkanker maakt iedere dag een foto van zichzelf

Op een zaterdag in 2013 wordt Jennifer Glass gebeld door de arts met de mededeling dat ze het vierde stadium van longkanker heeft. Vanaf dat moment laat ze zich iedere dag fotograferen door haar man Harlan, om haar ziekte een plekje te geven.

De eerste paar maanden is Jennifer vooral bezig met het ‘doorkomen van de behandeling’. Ze is zichzelf niet, ze is ziek, maar ze geniet van de kleine dingen in het leven. Zoals Jennifer het zo mooi zegt: ‘Je leert prioriteiten stellen als je je lamlendig voelt. Pas als je je weer beter voelt ga je je druk maken om de loodgieter die te laat is.’ De behandeling slaat aan en ze zou niet meteen doodgaan.

Dag in dag uit

De dag dat Jennifer gediagnostiseerd werd, zit ze in het eerste jaar van haar huwelijk. Dit jaar gaat alleen maar over kanker. Nu pas geniet ze weer samen met Harlan en haar stiefkinderen van het leven. Vanaf het trieste nieuws tot het begin van de fotoserie weet Jennifer niet wat haar te wachten staat. Wanneer ze zich klaarmaakt om naar bed te gaan op de avond van het telefoontje, vraagt ze aan haar man of hij iedere dag een foto wil maken. Op deze manier kan ze het het verloop van haar ziekte en de bijbehorende behandeling vastleggen. Ze wil zien wat de ziekte met haar doet. Het nummer onder de foto’s is gezongen door haar broer en heeft ze samen met hem geschreven.

Jennifer heeft heel veel positieve en mooie reacties ontvangen op de video, maar ook op haar blog waar ze vertelt over de angstaanjagende ziekte. Ze relativeert de longkanker door er met humor over te praten, maar ook door informatie te geven. Daarnaast zet ze zich in voor euthanasie, omdat ze vindt dat mensen niet hoeven te lijden. Wat een sterke vrouw.

Ook zo mooi: borstkankerpatiënte zet Rutte op zijn plek met prachtige brief

Reageer op artikel:
Vrouw met longkanker maakt iedere dag een foto van zichzelf
Sluiten