florine duif
florine duif Verhalen 14 nov 2016

Bijzondere foto’s van vrouw die zwanger de strijd aanging tegen borstkanker

Kimi Maxwell was in 2014 zwanger van haar tweede kindje, toen ze iets vreselijks ontdekte: ze had borstkanker. Ze besloot zwanger en wel de heftige strijd tegen deze vreselijke ziekte aan te gaan. Met deze stoere foto’s hoopt ze andere borstkankerpatiënten te inspireren.

Toen Kimi moest kiezen tussen het genezen van de kanker of haar ongeboren baby, was het antwoord wat haar betreft simpel. Ze zou voor beiden gaan. Tijdens haar zwangerschap vocht ze voor haar leven en met succes! Inmiddels is er een kerngezonde dochter op de wereld gekomen en gaat het met Kimi weer veel beter.

LEES OOK: Wist jij dit? Vrouw met borstkanker deelt foto die je leven kan redden.

Ook ik overleefde het

Nadat Kimi zwanger en wel geopereerd was aan haar borsten, liet ze een foto’s maken door fotograaf Nikki Holmes, waarin de littekens en haar zwangere buik duidelijk te zien zijn. De teksten “I survived” op haar borst en “So I did” op haar buik laten haar strijdbaarheid zien.

Aandacht

De foto’s maakte ze niet alleen voor zichzelf of voor later, maar vooral ook om aandacht te vragen voor borstkanker. In 2015 werd er bij ruim 17.000 mensen borstkanker vastgesteld, waarvan 16.991 vrouw zijn. Dit betekent dat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt. De foto’s zijn ondertussen heel de wereld overgegaan en fotograaf Nikki zegt nog nooit zo’n positief persoon te hebben gezien.

Aan Daily Mail vertelt ze: “Ze had een intens verlangen om door te vechten, ik heb haar nooit horen klagen en het enige wat ze deed was kracht tonen.” Inmiddels is de borstkanker ‘weg’ en zijn de reconstructieoperaties bijna achter de rug. Respect voor deze vrouw en alle die andere vrouwen die met deze verschrikkelijke, – helaas -veelvoorkomende ziekte moeten dealen.

Ook best heftig trouwens: ‘Eén op tien borstkankerpatiënten ontdekte de ziekte tijdens de zwangerschap’.

Facebook

Reageer op artikel:
Bijzondere foto’s van vrouw die zwanger de strijd aanging tegen borstkanker
Sluiten