Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids december 20, 2016

Vrouw vervult wens van stervende vriendin door haar kinderen te adopteren

In moeilijke tijden ontdek je wie je echte vrienden zijn. Deze uitdrukking is ontzettend van toepassing op Sara, single moeder van vier kinderen. Ze dreigt momenteel haar strijd tegen ALS te verliezen. Maar het idee dat haar kinderen uit elkaar zouden worden gehaald, kon ze niet aan. Maar daar was Sara’s beste vriendin Melissa Armstrong om haar laatste wens te vervullen.

Melissa, moeder van twee kinderen (en een kleinkind), wist dat dit iets was wat ze simpelweg moest doen. Zij en Sara zijn onafscheidelijk sinds ze samen op school zaten 17 jaar geleden. Melissa tegen Babble: ‘Ik houd van deze kinderen en ben al in hun leven vanaf het moment dat ze geboren zijn. Sara en ik zijn beste vriendinnen en ze staat bij mij op een voetstuk. Ik weet dat ze hetzelfde voor mij zou doen.’

Verbaasd

Sara zit momenteel in een hospice, met de weinige tijd die ze nog heeft. Melissa vertelde haar daar het nieuws dat ze haar 8-, 9- en 11-jarige kinderen (de oudste is 18) zou adopteren. Sara kon het niet geloven. ‘Ze was verbaasd en vroeg of ik een grap maakte. Ze zei: ‘Zweer je dat je dat gaat doen?’ en ik zei ja,’ aldus Melissa.

LEES OOK: Bijzonder: dit stel adopteerde vier kinderen binnen 24 uur

Speciale kerst

Melissa’s goede daad is echt onbaatzuchtig. Maar hoewel het overnemen van de opvoeding van Sara’s kinderen een geweldig cadeau op zich is, waren er nog wel wat zorgen. Want hoe zouden ze hen een speciale kerst kunnen geven? Je kunt je voorstellen hoeveel verdriet ze moeten doorstaan aangezien de dagen van hun moeder zijn geteld. Gelukkig besloot een vriendin van Melissa, Rhonda Debruyn, in actie te komen.

Overdonderd

Rhonda postte een bericht op Facebook waarin ze vroeg om kerstcadeaus voor de kinderen. ‘Mijn voornaamste doel was om ervoor te zorgen dat de kinderen een goede kerst zouden krijgen, omdat ik niet zeker wist of Sara er dan nog zou zijn’, zegt Rhonda. Ze waren overdonderd door de vele reacties – genoeg om de kinderen een fijne vakantie te kunnen bieden.

LEES OOK: 8-jarige Maisie spaart zakgeld om kerstcadeaus te kopen voor zieke kinderen

Hartverwarmend

‘Ik weet dat er goede mensen zijn, maar om dit nu zo te zien gebeuren, voor iets waar je zelf zo nauw bij betrokken bent, dat is echt geweldig’, zegt Melissa. ‘Ze verdienen het ook echt, dit is een heftige tijd voor ze.’

Deze groep mensen gaat door zo’n moeilijke tijd de afgelopen maanden dat het hartverwarmend is om te zien hoeveel mensen voor ze in de bres springen.

Heb jij ook zo’n beste vriendin voor wie je door het vuur zou gaan én voor wie je – als de nood aan de man zou zijn – haar kinderen zou adopteren? Taggen maar!

En als we het dan toch over BFF’s hebben: hier wat redenen waarom je beste vriendin je soulmate is.

Reageer op artikel:
Vrouw vervult wens van stervende vriendin door haar kinderen te adopteren
Sluiten