Anne Broekman
Anne Broekman Mind 7 okt 2016

Vrouw viert na 6 miskramen haar zwangerschap met een knallende fotoshoot

Verdriet, pijn, het gevoel van falen: het zijn emoties die helaas vaak bij een miskraam horen. De Amerikaanse Jessica Mohoney kreeg maar liefst zes miskramen voor haar kiezen. Ze is nu hoogzwanger, en vierde onlangs deze zwangerschap met een fantastische nooit-eerder-gezien fotoshoot.

Jessica heeft al een zoontje. Deze baby wordt dus haar tweede kindje. ‘Ik hoop dat mijn verhaal anderen helpt en laat weten dat zij niet alleen zijn. De weg van verlies en onvruchtbaarheid is donker en eenzaam.’ Een mooi gebaar van Jessica, want volgens cijfers van het CBS eindigt ruim 10 procent van alle zwangerschappen in een miskraam.

LEES OOK: Fotografe herdenkt haar 11 miskramen met een indrukwekkende fotoserie

Om deze nieuwe, voorspoedig lopende zwangerschap te vieren benaderde Jessica fotografe JoAnn Marrero. Dit resulteerde in een explosieve, kleurrijke fotoshoot waar je naar blijft kijken. Er werd met een reden voor een regenboogthema gekozen. JoAnn hierover: ‘Een regenboogbaby staat symbool voor het begrip dat een regenboog de ravage van een storm niet doet verdwijnen. Als er een regenboog ontstaat, betekent dat niet dat er nooit een storm is geweest of dat de familie niet meer worstelt met de nasleep. Het betekent dat er iets heel moois en vol licht ontstaat te midden van het donker en de wolken.’

Een regenboog als symbool voor de nieuwe baby

[source id=”attachment_119815″ align=”none”][/source]

‘Ik hoop dat mijn verhaal anderen helpt en laat weten dat zij niet alleen zijn’

[source id=”attachment_119816″ align=”none”][/source]

LEES OOK: zeg deze dingen nooit tegen iemand die een miskraam heeft gehad

JoAnne Marrero/Bored Panda

Reageer op artikel:
Vrouw viert na 6 miskramen haar zwangerschap met een knallende fotoshoot
Sluiten