Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty augustus 1, 2014

Moeder (van 5) wordt belachelijk gemaakt op het strand om haar striae

De 33-jarige Tanis Jex-Blake plaatste gisteren onderstaande foto en tekst op haar Facebook-profiel. Voor het eerst in 13 jaar was ze weer eens naar het strand geweest. En die ervaring… Nou ja, lees zelf maar.

“Dit is een open brief aan de twee jongens en het meisje die vandaag besloten niet naar hun werk in Sherwood Park te gaan, maar in plaats daarvan naar Alberta Beach (Canada) gingen om te relaxen in de zon, te genieten van het water en wat biertjes te drinken. Het spijt me dat mijn eerste keer zonnebaden in 13 jaar zo ‘onsmakelijk’ voor jullie is geweest. Het spijt me dat mijn buik niet plat en strak is. Het spijt me dat mijn buik vol striae zit.

Het spijt me NIET dat mijn lichaam een thuis was voor VIJF kinderen. Ik ze hielp groeien, ontwikkelen, geboren worden en heb ze gekoesterd tot het fantastische, gezonde, intelligente en fantastische mensen werden. Het spijt me dat mijn 33 jaar oude, 57 kilo wegende lichaam jullie zo beledigd heeft dat jullie je genoodzaakt zagen om naar mij te wijzen, me uit te lachen en te doen alsof jullie me zouden trappen.

Ik wil jullie laten weten dat toen ik naar jullie ‘perfecte’ jonge lichamen keek, ik slechts kon denken ‘wat hebben jullie fantastische, briljante lijven gedaan?’. Ik wil jullie ook laten weten dat ik mijn rug recht hield, onvermurwbaar toen jullie mij treiterden. Ik deed alsof jullie woorden mij niet raakten; maar in de auto naar huis heb ik gehuild. Bedankt voor het ruïneren van mijn dag.

Het zijn mensen zoals jullie die deze wereld tot een lelijke, haatdragende plek maken. Ik voel me nu al rot voor de vrouwen die – op een dag – kinderen van jullie zullen krijgen en ‘ranzig’ zullen worden in jullie ogen wanneer hun lichamen veranderen tijdens het wonderbaarlijke proces van de zwangerschap. Ik kan slechts hopen dat jullie je op een dag realiseren dat mijn oorlogswonden iets zijn om trots op te zijn, niet om je voor te schamen.”

Inmiddels is het bericht van Tanis is bijna één miljoen keer geliked. Terecht, want zeg nou zelf: wat is er mis met dit lichaam?!

Lees ook deze post eens: Heb jij een bikini body?

Reageer op artikel:
Moeder (van 5) wordt belachelijk gemaakt op het strand om haar striae
Sluiten