Redactie
Redactie Beauty 19 jan 2015

Vrouwelijke schoonheidsidealen van de afgelopen 100 jaar

Het uiterlijk van de vrouw is aan continue verandering onderhevig. In de jaren ’60 waren de haren hoog gekapt en vol, nu sluik met een kaarsrechte middenscheiding. Maar, hoe is het eigenlijk met de schoonheidsidealen, op het gebied van ons lichaam, gesteld in de afgelopen honderd jaar?

Vroeger wilden enkel taille zien, nu zijn het de spieren die ons lichaam prijken. Er is altijd wel wat en de een na de andere lichaamstrend wordt uitvoerig besproken in de media. Website ‘Greatist‘ maakte een grafisch overzicht hoe onze schoonheidsidealen zijn veranderd de afgelopen 10 decennia.

Van een plank naar forse bilpartij

In 1910 zagen we korsetten en rondingen, ook wel het lichaam dat bij een ‘Gibson Girl’ hoorde. In de jaren ’20 van de vorige eeuw konden we enkel en alleen denken aan recht en lang. Het decennium waarin we nu leven, kenmerkt zich door een flinke bilpartij, met Kim West als voorbeeld. Het doel van deze tekeningen is om te laten zien, dat er geen vaste schoonheidsidealen bestaan en dat ze, net als alles in het leven, continu aan verandering onderhevig zijn. Wat nu ‘is’, zal volgend decennium weer anders zijn. Wat zien we het volgende decennium, denken jullie?

Zie hier de beautyidealen op het gebied van make-up en kapsels van de afgelopen 100 jaar

Reageer op artikel:
Vrouwelijke schoonheidsidealen van de afgelopen 100 jaar
Sluiten