Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 18 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze dingen begrijpen wij vrouwen écht niet van mannen

We horen mannen natuurlijk weleens zeggen ‘vrouwen zijn zo moeilijk’, maar het zijn de mannen die toch een redelijke gebruiksaanwijzing hebben. Oké oké, niet alle mannen zijn hetzelfde, er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Laten we het maar niet hebben over wat mannen niet van ons vrouwen begrijpen… Deze dingen begrijpen wij in ieder geval écht niet van mannen:

Mannen en gamen

De eeuwige liefde voor gamen, ongeacht de leeftijd(!). Wij vrouwen hebben allemaal de obsessie gezien die mannen hebben met games. Daarnaast weten we ook allemaal hoe geïrriteerd we kunnen raken als de tijd wordt verspild door gamen (laat ze het maar niet lezen). C’mon girls! Denk er eens over na, wat is er niet leuk aan plek waar je alles kunt zijn wat je wilt? Eigenlijk is het ook best schattig hoe blij ze kunnen zijn met een overwinning, toch?

Ze zijn anders bij andere mannen

Iedereen heeft verschillende comfortzones rondom mensen, maar als het om mannen aankomt brengen ze het naar een heel ander niveau. Mannen zijn vaak lief, aardig en attent als ze met ons zijn, maar wanneer ze met andere mannen zijn, zijn ze net een beetje anders. Dat betekent niet dat ze met ons niet oprecht zijn, natuurlijk, maar omdat ze áltijd zo zijn met vrienden.

LEES OOK: Een relatie met een echte Dagobert Duck? Zo ga je daar mee om

Ze willen duidelijke gesprekken

Mannen vinden het fijn om duidelijke gesprekken te hebben, helemaal als het aankomt op appen. Dit kenmerk van de man is een belangrijke oorzaak van frustratie bij de vrouwelijke bevolking. Soms als je een grote alinea schrijft en alleen een ‘oké’ terugkrijgt als antwoord kan dat wat spanning opleveren. Als wat zij willen zeggen duidelijk kan worden met 3 letters, waarom zouden ze dan moeilijk doen? 😉

Ze weten niet goed hoe ze emoties moeten communiceren

Waarom vertelt hij niet gewoon hoe hij zich voelt? Komt die vraag je bekend voor? Mannen beschouwen huilen of verdrietig als een teken van zwakte. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ze weten niet goed hoe ze hun emoties kunnen uiten. De manier waarop zij het zien is dat het praten over gevoelens je kwetsbaar maakt en zij moeten juist sterk zijn – vinden ze zelf dan – verdrietig zijn of huilen is oké.

Ze kunnen makkelijk vergeven en vergeten

Oké, wij vrouwen zijn dan misschien weer het andere uiterste, maar sommige mannen zijn nog steeds bevriend met mensen die op een bepaald moment iets verkeerds hebben gedaan. Het is all in of all out voor mannen: of niet vergeven en verbreken of vergeven en vergeten.

LEES OOK: Wist je nog niet: zelfbewustzijn is dé sleutel tot een goede relatie

Ze lossen alles zelf op

Waarom kunnen mannen maar moeilijk hulp van anderen aannemen? Heel simpel: ze willen geen hulp van iemand anders nodig zijn. Als de kapotte spoelbak dus gerepareerd moet worden, doet ie het zelf, het kan wel zijn dat het dan ongeveer zes maanden duurt… 😉

Ze zijn slecht in het onthouden van data

Wij vrouwen kunnen dan ook dramatisch doen om het feit dat de man een belangrijke datum vergeet. Helemaal gezien het feit dat ze zich nog wel kunnen herinneren wie honderd jaar geleden die ene belangrijke finale won. Misschien komt het omdat mannen vaak over belangrijke finales praten wanneer ze samen zijn, dat zorgt er wel voor dat ze daar aan worden herinnerd (thank me later, mannen).

Mannen houden het graag simpel

Dat betekent dus dat je je geen zorgen hoeft te maken als hij zegt dat ie druk is en vervolgens drie dagen niks meer naar je stuurt. Het is echt zo simpel met mannen, ze zeggen gewoon waar het op staat. Wij vrouwen onszelf druk maken om niks…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze dingen begrijpen wij vrouwen écht niet van mannen
Sluiten